Η προετοιμασία για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής έχει ενταχθεί στην καθημερινότητα των αρμοδίων, όπως και η συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος  «Σταύρος Νιάρχος» που κάνει τη δωρεά και της διοίκησης του «Σισμανόγλειου». Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Φιλιππίδη, διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, οι προσπάθειες αυτό το χρονικό διάστημα στοχεύουν στην άμεση έκδοση της άδειας δόμησης, ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Από την πλευρά της διοίκησης έχουν δοθεί στοιχεία για τον ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό που είναι σε άριστη κατάσταση και θα μπορέσει να μεταφερθεί στο νέο κτίριο. Από τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό κάποια ελάχιστα θα μεταφερθούν στο νέο νοσοκομείο, όλα τα υπόλοιπα θα είναι δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Φιλιππίδη, διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, οι προσπάθειες αυτό το χρονικό διάστημα στοχεύουν στην άμεση έκδοση της άδειας δόμησης.

Πέρα από το κτιριακό κομμάτι έχει δεσμευθεί το Ίδρυμα ότι θα καλύψει το νέο Νοσοκομείο και με σύγχρονο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ό,τι κι αν χρειαστεί. «Ευελπιστούμε ότι μέσα στο τρίμηνο του 2018 θα έχουμε γρήγορες εξελίξεις. Θα αρχίσει το κατασκευαστικό μέρος του έργο. Θα πιέσουμε ώστε να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό η άδεια δόμησης, εφόσον υπάρχει και η θέληση από το δωρητή να ξεκινήσουμε άμεσα τις διεργασίες για την ανέγερση του Νοσοκομείου.» δηλώνει ο κ. Φιλιππίδης.

Από τον Σισμάνογλου στον Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Φίλων του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής διοργανώνει μια εκδήλωση στην οποία θα γίνει αναφορά σε όλους τους δωρητές που έχουν συμβάλει στο χώρο της υγείας στην ΠΕ Ροδόπης. Θα έχει τίτλο: «Από τον Σισμάνογλου στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»». Θα γίνει μια εκτενής αναφορά από τον πρόεδρο του Συλλόγου, τον κ. Ιωάννη Πασσόπουλο και μια αναφορά της πορείας που έγινε μέχρι να φτάσουμε στη νέα αυτή δωρεά.

Προάγοντας την υγεία
Στο έργο «MediciNet II: Προάγοντας την υγεία σε επιτυχημένη βάση: Ενισχύοντας τη συνεργασία των νοσοκομείων σε επείγοντα περιστατικά», το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» θα αναφερθούν οι διοικητές των νοσοκομείων Κομοτηνής και Κίρτζαλι σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις11:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο Anatolia στη Κομοτηνή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ από αυτά οι 776.000 είναι για το Νοσοκομείο Κομοτηνής και τα υπόλοιπα για το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι. «Εμείς το ποσό που θα λάβουμε θα το αξιοποιήσουμε για την ανακαίνιση των τριών χειρουργικών αιθουσών του Νοσοκομείου. Θα γίνει πλήρης ανακαίνιση. Θα αλλάξουν τα πάντα, θα τοποθετηθούν αντιμικροβιακά πατώματα, σύγχρονος αερισμός των χειρουργείων, σύγχρονη τοποθέτηση ενός συστήματος ψύξης θέρμανσης. Ιατρικές κλίνες κι όλα τα σύγχρονα εργαλεία που απαιτούνται.» δηλώνει ο

Διοικητής του Νοσοκομείου.
Τρεις υπερσύγχρονες αντι μικροβιακές αίθουσες χειρουργείων
Τα δύο Νοσοκομεία, του Κίρτζαλι και της Κομοτηνής, εδώ και δύο χρόνια είναι αδελφοποιημένα. Οπότε, ο δρόμος της στενής συνεργασίας είχε ανοίξει. «Μόλις βρήκαμε αυτό το διασυνοριακό πρόγραμμα σκεφτήκαμε το γειτονικό μας Κίρτζαλι. Ήδη ο προηγούμενος διοικητής είχε έρθει σε επαφή κι είχαν ξεκινήσει μια συνοριακή συνεργασία. Τώρα το όφελος θα είναι ένα κατασκευαστικό έργο, στα χειρουργεία, καθώς για ένα νοσοκομείο τα χειρουργεία είναι πάντα το «Α» και το «Ω».» καταλήγει ο κος Φιλιππίδης αισιόδοξος ότι το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.
Φώτο: Γιώργος Φιλιππίδης Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: