Ο Δήμος Κομοτηναίων θα λάβει την τελική απόφαση για την επιλογή του ξύλινου διαδρόμου, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην παραλία Ιουλία του Φαναρίου, όπου για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει ο ειδικός μηχανισμός -sea track- που βοηθάει τα ΑΜΕΑ, να έχουν με ασφάλεια και αυτονομία, πρόσβαση στη θάλασσα.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για πατέντα του πανεπιστημίου Πατρών, εφαρμόζεται από το 2001 και σε χώρες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται σε 50 πόλεις, μεταξύ αυτών και στην Αλεξανδρούπολη, Άβδηρα, Κεραμωτή, Καλαμίτσα Περιγιάλι.
Σύμφωνα με συνέντευξη του προέδρου των ΑΜΕΑ Ροδόπης, Τρύφωνα ΚΑρούντζου, το sea track, θα τοποθετηθεί στις αρχές Ιουλίου, όπου ευελπιστεί πως θα έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα που θα έπρεπε να το συνοδεύουν, καθιστώντας το ελκυστικό για τα ΑΜΕΑ.
Όπως επισήμανε ο κ. Καρούντζος το sea track στην Ροδόπη, ήταν ανάμεσα στα πρώτα 5 με την μεγαλύτερη κίνηση, γεγονός που αποδεικνύει πως η περιφέρεια ΑΜ-Θ και η Ροδόπη μπορεί να καταστεί τουριστικός προορισμός για ΑΜΕΑ, με προσβάσιμες θάλασσες και τα απαραίτητα έργα στον περιβάλλοντα χώρο.

Τ. Καρούντζος: «Μας απαξίωσε ο Δήμος Μαρώνειας-Σαππών»
Ο κ. Καρούντζος στηλίτευσε την απαξιωτική, όπως τόνισε, συμπεριφορά του Δήμου Μαρώνειας-Σαππών, καθώς δεν απάντησε στα έγγραφα του σωματείου ΑΜΕΑ Ροδόπης, για την τοποθέτηση και εκεί σε παραλία του ειδικού μηχανισμού sea track.
Εξ άλλου ο κ. Καρούντζος κάλεσε μεγάλες εταιρείες και φορείς που μπορούν να αναλάβουν τα έξοδα θέρμανσης της πισίνας στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) που βρίσκεται στην πρώτη ΤΟΜΥ, η λειτουργία της οποίας θα ανακούφιζε ΑΜΕΑ και άλλες ομάδες ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Μοιράσου το άρθρο: