Κομοτηνή: Στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου

Στην αγκαλιά του βουνού (πού αλλού;) επέλεξαν οι ορειβάτες, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής να κόψουν την Βασιλόπιτα τους. 62 άτομα συνολικά απόλαυσαν μια όμορφη μέρα στην αγκαλιά της Φύσης έχοντας την συντροφιά από τα τιτιβίσματα των πουλιών, αλλά και τις φωνές των μικρών παιδιών, καθώς αυτή την ιδιαίτερη γιορτή ακολούθησαν και οι μικροί φίλοι της δράσης: «ΠεζΩπορία»  με επικεφαλής την κα Χριστίνα Σόφτα ανεβαίνοντας σε υψόμετρο 1000 και πλέον μέτρων.

Κομοτηνή: Στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου «Περάσαμε πολύ όμορφα.» δηλώνει ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου, ο κος Γιώργος Πετροσιάν σημειώνοντας πως ο δρόμος μέχρι εκεί «είναι σε μια άθλια κατάσταση» γι αυτό και μια απόσταση την διέσχισαν με τα πόδια, κάτι φυσικά όχι ασυνήθιστο για τους ορειβάτες, ίσα- ίσα πολύ ευχάριστη γι αυτούς “δοκιμασία”. Σήμερα τα μέλη του Συλλόγου προσέρχονται στις κάλπες. Και στη συνέχεια ακολουθεί εκδρομή στο Φαλακρό της Δράμας, κάπως έτσι οι δραστηριότητες συνεχίζονται για τον Ορειβατικό Σύλλογο Κομοτηνής, που όχι αναίτια είναι 2ος στην Κατάταξη των Ορειβατικών Συλλόγων της χώρας.

Κομοτηνή: Στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου
Φώτο: Χριστίνα Σόφτα

«Νιώθω πολύ όμορφα και ο κόσμος εκτιμά την προσπάθεια και μας στηρίζει» δηλώνει ικανοποιημένος ο κος Πετροσιάν. Ο Δρόμος μέχρι τη μικρή Άδα, μια απόσταση 10 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή, είναι χωματόδρομος και αρκετά προσβάσιμος. Κι από εκεί και ύστερα τα τέσσερα χιλιόμετρα, μια απόσταση δύο το πολύ ωρών με τα πόδια, ακόμη και για έναν αρχάριο, οδηγεί στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου. Στην ουσία πρόκειται για ένα Τουριστικό Μονοπάτι με κιόσκια κι όμορφες κλήσεις χωρίς να είναι επικίνδυνο.

«Το καταφύγιο είναι σε μια περιφραγμένη έκταση πέντε στρεμμάτων» δηλώνει ο κος Πετροσιάν και σημειώνει ότι έχει πενήντα κρεβάτια, δύο σαλόνια, κουζίνες εξωτερικές και εσωτερικές, τουαλέτες ανδρών και γυναικών με δύο μεγάλα σαλέ. «Για να φτάσει κανείς στο Καταφύγιο θα πρέπει να ενημερώσει τον Ορειβατικό Σύλλογο ή τον υπεύθυνο του καταφυγίου, τον κο Κώστα Μπραντή .Κατόπιν συνεννόησης και με κατώτερο αριθμό επισκεπτών δέκα άτομα η φιλοξενία είναι πάντα αυτονόητη. Να σημειωθεί ότι ο χώρος εξασφαλίζει, με τη λειτουργία πάνελ ηλικιακών, φωτισμό για κάποιες ώρες, χωρίς να χρησιμοποιείται καν η γεννήτρια.

Θα μπορούσε να λειτουργήσει το καταφύγιο ως συνεδριακός χώρος; Ρωτήσαμε τον κο Πετροσιάν για να απαντήσει ότι: «Μια μεγάλη δυσκολία είναι ο δρόμος. Αν δεν γίνει ο δρόμος, δεν μπορεί να ανέβει φορτηγό με υλικά για την ανακαίνιση του καταφυγίου.» Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι μεγάλη «πίεση» δέχτηκε από τον Προσκοπισμό και το ΤΕΦΑΑ για την χρήση του καταφυγίου, ωστόσο, όπως πάλι σημειώνει «πρέπει να γίνει ο δρόμος για να ανέβει αυτοκίνητο» με την συντήρηση του οδικού δικτύου να κρίνεται αναγκαία. «Έχουν να υλοποιηθούν έργα συντήρησης από το 2010, πρόκειται για μια απόσταση 19 χιλιομέτρων χωματόδρομου, υπάρχει ένας δρόμος, αλλά δεν έχει συντηρηθεί από το 2010″ σημειώνει μην κρύβοντας πως αυτό θα είναι το αίτημα του Συλλόγου για μια ακόμη χρονιά.
Φώτο: Ο κος Γιώργος Πετροσιάν ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος