«Ο «Αθηνίων» δεν είναι ένας τεράστιος αριθμητικά σύλλογος, αλλά καταβάλουμε μια τεράστια προσπάθεια, Δ.Σ. , μέλη και φίλοι, ώστε να γίνουμε, όσο μπορούμε, τεράστιοι ποιοτικά. Είμαστε πάνω από το μέσο όρο κι αυτό είναι κάτι που το συνειδητοποιούμε με μεγάλη μας χαρά και θέλω να διαβεβαιώσω όλους όσοι μας παρακολουθούν και είναι κοντά μας ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο.» υπόσχεται ο κος Άρης Ασσαριωτάκης, πρόεδρος του Αθηνίωνα στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς γεμάτη από εμπνεύσεις, δημιουργία και τέχνη.

Ο πρόεδρος πλαισιωμένος από τα μέλη του ΔΣ και φίλους του Συλλόγου.

Από τότε που ο Σύλλογος άρχισε να γίνεται κάπως πιο δραστήριος και να επικοινωνεί  μέσω του έργου του με τον κόσμο ο κόσμος ανταποκρίθηκε και τώρα 150 άτομα, από εξήντα που ήταν άλλοτε, είναι τα εγγεγραμμένα μέλη του. Σημαντικός αριθμός, αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάζεται «εισιτήριο» για να γίνει κάποιος μέλος του «Αθηνίωνα». «Εισιτήριο», όπως το να έχει κανείς μια  τουλάχιστον καλλιτεχνική δεξιότητα. «Είναι εξαιρετικά μεγάλο νούμερο για τα δεδομένα της Κομοτηνής» σημειώνει ο κος Πρόεδρος, ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τους ρυθμούς της Τέχνης, καθώς και ο ίδιος δημιουργεί καθημερινά στο εργαστήριο της μεταλογλυπτικής.

«Πέραν από τις εκθέσεις ο «Αθηνίων» δραστηριοποιείται και στο χώρο της εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην όμορφη στέγη του 17 εργαστήρια εικαστικών. « Δεν υπάρχει κάτι που να το ζητήσει κάποιος στα εικαστικά και να μην το έχουμε να του το προσφέρουμε. Οι εκπαιδευόμενοι ανέρχονται αριθμητικά στους 170-175.» δηλώνει ο πρόεδρος και μιλά με καμάρι για τα εργαστήρια που αγκαλιάζει ο Σύλλογος. Εργαστήρια, όπως: Ζωγραφικής (4) για ενήλικες, νήπια, εφήβους, σχέδιο , προχωρημένης ζωγραφικής σε καμβά με πινέλα και χρώματα, γλυπτική (μεταλογλυπτική και ξυλογλυπτική, ακόμη και κεραμική), αγιογραφίας, φωτογραφίας, βιτρό, ντεκουπάζ, κηροπλαστική και πλεκτική. Μια πραγματικά μεγάλη γκάμα από εργαστήρια, που το καθένα έχει το δικό του εξαιρετικό ενδιαφέρον.

«Τι είναι αυτό που χρειάζεται ο Σύλλογος για να συνεχίσει;» ρωτήσαμε τον κο πρόεδρο «Στήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του» απάντησε σημειώνοντας με νόημα « Όλα αυτά για να γίνουν δεν είναι αρκετή η εργατικότητα, το μεράκι και η υπομονή μόνο, χρειάζεται και στήριξη. Δεν είμαστε επαίτες, ποτέ δεν απλώσαμε το χέρι για βοήθεια σε κάποιον. Προσπαθήσαμε  να καλύψουμε τα έξοδα λειτουργίας, με τα λιγοστά  έσοδα των εργαστηρίων. Χρειαζόμαστε, όμως, στήριξη, όχι «τρελά» λεφτά, να γίνει μια αξιολόγηση και να δοθούν αυτά που πρέπει με καθαρό και διαφανές τρόπο. Έτσι, θα απεδείκνυαν ότι πράγματι τους ενδιαφέρει αυτό που κάνουμε στηρίζοντας το.»
Φώτο: Ο Άρης Ασσαριωτάκης με μέλη του Συλλόγου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: