Παρόν στην συζήτηση για το αύριο της αγροτικής παραγωγής και το μέλλον των παραγωγών δηλώνει το Δ.Π.Θ. ανοίγοντας πολλούς διαύλους επικοινωνίας, τόσο με τους παραγωγούς, όσο και με τους υπευθύνους για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. Ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η συνάντηση που ακολουθεί στην Ξάνθη.

Η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης

Συνάντηση – Διάλογο με τους Πολίτες με θέμα: «Το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ μετά το 2020», που  διοργανώνουν την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Elisso Xenia Hotel στην Ξάνθη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε συνεργασία με το Europe Direct της Ξάνθης, της Κεντρικής Μακεδονίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Παράρτημα Θράκης. Ομιλητής θα είναι ο κ. Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η διαδικασία της online εγγραφής για την παρακολούθηση της εκδήλωσης γίνεται μέσα από τον σύνδεσμο: https://conferences.appseed.io/cd2019/

«Είναι ένας διάλογος με τους πολίτες για την παραγωγική διαδικασία, την επεξεργασία και το εμπόριο των γεωργικών προϊόντων» δηλώνει η αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. κα Μαρία Μιχαλοπούλου και σημειώνει «Το Δημοκρίτειο θα είναι παρόν, καθώς φοιτητές και καθηγητές από τα δύο πολύ σχετικά Τμήματα της Ορεστιάδας θα έχουν συμμετοχή, όπως και από το Τμήμα της Μοριακής Βιολογίας. Θα μετέχουν στοχευμένα με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Είναι αντικείμενα που καλύπτει το ΔΠΘ και γι αυτό θα είναι παρόντα στελέχη του και φοιτητές τους.»
Τέλος, δεν παραλείπει να τονίσει ότι χρειάζεται να γνωρίζουμε το πλαίσιο εκείνο στο οποίο θα κινηθούν από κοινού όλοι οι παράγοντες. Σ’ αυτόν τον τόσο νευραλγικό τομέα, όπως είναι η αγροτική παραγωγή είναι σημαντική η ενημέρωση και η συμμετοχή.
Φώτο: Ο κος Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: