Τα αναδρομικά των ετών 2016 -2017-2018 βγάζουν στους δρόμους τους συμβασιούχους του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής. Περίπου 100 εργαζόμενοι στην Κομοτηνή, κάποιοι από αυτούς εργάστηκαν και κάποιοι εξακολουθούν να εργάζονται ακόμη, αναζητούν την δική τους δικαίωση.

«Είμαστε διάφορα «οκτάμηνα». Θα συντονιστούμε και θα διεκδικήσουμε τα χρήματα που δεν έχουν προς το παρόν χαθεί γιατί κάποια άλλα χάθηκαν» δηλώνει ο Κώστας Κουρμπαλίδης προσθέτοντας «Λέμε να συντονιστούμε και με την βοήθεια δικηγόρου να διεκδικήσουμε τα χρήματά μας.»

Σύμφωνα με τον κο Κουρμπαλίδη ακόμη και αυτοί που δικαιώθηκαν με την 3Κ, οι συνάδελφοί του που εργάστηκαν το 2018, μπορούν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά τους. «Πρέπει να παλέψουν για τα αναδρομικά τους όλοι όσοι τα δικαιούνται» υποστηρίζει σημειώνοντας πως «Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι κάθε μέρα στο δρόμο και να διεκδικούν. Δεν γίνεται αλλιώς. Όλοι στο δρόμο!»

Σ΄ αυτή την πρώτη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής δεν έλειψε και ο προβληματισμός για την συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος , καθώς όπως σημείωσαν, τέθηκε ήδη το θέμα της κατάργησης του άρθρου 103, που θα βάλει εμπόδια, όπως υποστηρίζουν, στην μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

«Είδατε τι έγινε με την 3Κ ακόμη να βγάλουν αποτελέσματα και δεν ξέρουμε αν και πότε θα τα βγάλουν και βλέπουμε ότι είναι χιλιάδες συμβασιούχοι που δουλεύουν χρόνια με συμβάσεις και δεν μπορούν να δικαιωθούν. Κάποτε αυτό θα πρέπει να σταματήσει.» δηλώνει προσθέτοντας με προβληματισμό και λύπη ότι οι μισοί εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αναδρομικά τους τώρα είναι στην ανεργία.
Φώτο: Κωνσταντίνος Κουρμπαλίδης ρεπορτάζ-κείμενο – φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: