Ζωγραφίζουν τα πρόσωπα τον παιδιών. Χρησιμοποιούν χρώματα, κέφι κι έμπνευση και τα κάνουν να χαμογελούν πάντα, ακόμη και τα πιο μικρά, τα πιο διστακτικά, τα πιο σκυθρωπά προσωπάκια φωτίζονται.

Με ταξίδια στην Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και στόχο να κάνουν τα παιδιά χαρούμενα είναι σίγουρα οι πιο αγαπημένοι φίλοι τους. Ο λόγος για τα μέλη της ομάδας «Πολυθέαμα», που έχοντας ως βάση τη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας. Όπου τους δίνεται η ευκαιρία σκορπούν την χαρά, το κέφι και προσφέρουν μοναδικές εμφανίσεις.

«Είναι ευτυχισμένοι οι γονείς, όταν βλέπουν να είναι χαρούμενα τα παιδιά τους» παρατηρούν και μιλώντας για την δουλειά τους σημειώνουν « Ό,τι καινούργιο βγαίνει το υιοθετούμε και το παρουσιάζουμε στα παιδιά. Τα παιδιά γίνονται χαρούμενα με πολύ απλά πράγματα, όπως άλλωστε κι εμείς οι μεγάλοι. Ένα παιδικό χαμόγελο είναι η καλύτερη επιβράβευση και για μας και για τους γονείς.» δηλώνουν και σπεύδουν να ικανοποιήσουν το επόμενο αίτημα των παιδιών.

Συνήθως ζητούνε διάφορα παιδικά σχέδια που βλέπουν στην τηλεόραση. «Εννοείται πως πιο μπροστά ενημερωνόμαστε για το τι ακριβώς παρακολουθούν τα μικρά παιδιά και τα παρουσιάζουμε, τα ζωγραφίζουμε στα προσωπάκια τους, γελάμε μαζί τους.»

Όπως αποκαλύπτουν οι πυτζαμο-ήρωες είναι της εποχής και μετά οι κλασσικοί πια, Superman, Spiderman κ.α. Όσον αφορά στην οδηγία που δίνουν; Οι γονείς να κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν ευτυχισμένα τα παιδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι κάποιο υλικό αγαθό που θα πρέπει να τους το πάρουν οπωσδήποτε.
Φώτο: Τα μέλη της Ομάδας Πολυθέαμα εν δράσει ρεπορτάζ-κείμενο – φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: