Κομοτηνή: Τα βραβεία ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο

Ο Αλευρίσιος χαλβάς Αργυρούπολης, από το Σύλλογο Ποντίων Καλαμαριάς, ήταν το ρώτο φαγητό που βραβεύθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων της Βόρειας Ελλάδας, το Σάββατο το βράδυ, στο τρίτο έτος ποντιακής γαστρονομίας στο Θρυλόριο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνας.
Κομοτηνή: Τα βραβεία  ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο
Το δεύτερο βραβείο έλαβε το φαγητό Κανωμένον Σορβά του Ακνταγμαντέν, από το σύλλογο Ποντίων Κρωμνικού Ξάνθης και το τρίτο βραβείο υο φαγητό πορτζ, από το σύλλογο Ακρίτες
Κρωμνικού Δράμας.
Το βραβείο κοινού κέρδισε η Μακαρίνα Τραπεζούντας από το σύλλογο Λευκόπετρας Ξάνθης.
Υπενθυμίζεται πως 16 ποντιακοί σύλλογοι παρασκεύασαν παραδοσιακα ποντιακά φαγητά, τα οποία δοκίμασαν και επιβράβευσαν μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας.
Στόχος είναι να αναδειχθούν οι γεύσεις και να ενσωματωθούν στο καθημερινό μενού, στο πλαίσιο της στροφής κυρίως της νεολαίας στο υγιεινό φαγητό.
Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει σταντ απ κόμεντι, με τη Γιούλη Γεωργιάδου, στην ποντιακή διάλεκτο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Τρίτη με την αναβίωση των παλιών παιχνιδιών.
Κομοτηνή: Τα βραβεία  ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος