Στην δημιουργία μιας Δομής με αντικείμενο την ερευνητική καινοτομία κι επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης έρευνας και δια βίου εκπαίδευσης στο Δ.Π.Θ. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής υποβάλλεται τώρα μια πρόταση για την δημιουργία και λειτουργία, με έδρα την Ξάνθη, μιας Θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων.

Η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης έρευνας και δια βίου εκπαίδευσης στο Δ.Π.Θ.

«Πρόκειται», όπως εξήγησε, «για μια θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι στην ουσία ένας τρόπος για να εξελίξουμε την ερευνητική δουλειά και να την φέρουμε σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο και είναι το κομμάτι αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη στην περιφέρεια μας.» ανέφερε η κα Μιχαλοπούλου.

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή σε Ξάνθη και Κομοτηνή. «Υπάρχει», όπως είπε, «ένα οικοσύστημα το οποίο αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή στα Επιμελητήρια της Περιφέρειας σε Αλεξανδρούπολη , Δράμα, Καβάλα αλλά σε Ξάνθη και Κομοτηνή δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.»

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης θα υπάρξει σύντομα η κοινοποίηση της αντίστοιχης πρόσκλησης. Ως αντικείμενο θα έχει την Επιχειρηματικότητα και θα επιχειρεί να συνδυάζει την έρευνα, τις επιχειρήσεις και τον αγρό-διατροφικό τομέα. «Ετοιμαζόμαστε να συνεργαστούμε και να υποβάλουμε προτάσεις » δήλωσε η κα αντιπρύτανης σημειώνοντας πως ταυτόχρονα το ΔΠΘ θα υποβάλλει προτάσεις συμμετοχής σε διασυνοριακά προγράμματα με την Βουλγαρία, προγράμματα τα οποία θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας. «Αυτό είναι κάτι που το θέλουμε και εμείς που παράγουμε έρευνα, αλλά και οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Έτσι, σε 1,5-2 μήνες από τώρα θα υπάρξουν νέες πληροφορίες για την έναρξη λειτουργίας» σημείωσε η κα Μιχαλοπούλου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι είναι πολύς ο κόσμος που ενδιαφέρεται για το κομμάτι αυτό. «Υπάρχει ενδιαφέρον σταθερά για την περιοχή, ώστε να υλοποιούνται δραστηριότητες και να υπάρχουν επωφελούμενοι, όπως οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, όλοι όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό το χώρο .»
Φώτο: Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιπρύτανης έρευνας και δια βίου εκπαίδευσης στο Δ.Π.Θ. ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: