“Μεγάλωσα σ΄ αυτή την γειτονιά. Είναι μια γειτονιά με έντονο το στοιχείο της Πολύ-πολυποτισμικότητας. Συνυπάρχουμε πολύ ειρηνικά οι δύο θρησκείες και η γειτονιά μου και τα μέρη που έχω μεγαλώσει, με κάνουν να βλέπω πόσο τυχερή είμαι και πόσο ωραία είναι η πολυπολιτισμικότητα, η συνύπαρξη διαφόρων κουλτουρών, ηθών κι εθίμων» δηλώνει η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Ουφούκ Μουσταφά για την πόλη που μεγάλωσε, που ζει κι εργάζεται, την Κομοτηνή.

«Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα παντού στην Ευρώπη με την ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς έχουν ενσπείρει παντού το φόβο και το μίσος για το διαφορετικό, το ρατσισμό και το διχασμό. Εμείς, αυτό το «κομμάτι», με το τόσο ωραίο παράδειγμα της συνύπαρξης, η Κομοτηνή, έχει να διδάξει πολλά στην Ευρώπη» δηλώνει για την πόλη, τον τόπο της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές σημειώνει πώς: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή και πολύ μεγάλη ευθύνη για μένα το γεγονός ότι βρίσκομαι στο ευρω-ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρώ ότι αυτές οι εκλογές είναι πραγματικά οι πιο κρίσιμες για την Ευρώπη όλων των τελευταίων δεκαετιών.» Σύμφωνα με την Ουφούκ Μουσταφά κανείς δεν πρέπει να μένει ουδέτερος. «Το διακύβευμα είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και γι αυτό θεωρώ ότι δεν είναι στιγμές ουδετερότητας» λέει κι εξηγεί « Πρέπει όλοι να πάρουμε θέση, πρέπει όλοι να δώσουμε αυτή τη μάχη . Αυτή τη στιγμή οι προοδευτικές αριστερές δυνάμεις δεν έχουν άλλη λύση από το να ανυψώσουν το ανάστημα και να δώσουν ένα τέλος στην άνοδο της ακροδεξιάς. Μια άνοδος που προβληματίζει και φοβίζει. Να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτές τις πολιτικές λιτότητες του Νεοφιλελεύθερου Συστήματος που ενδυναμώνει την Δεξιά. Δεν πρέπει να ανεχτούμε πολιτικές διχασμού, δεν πρέπει να ανεχτούμε πολιτικές διακρίσεων, το μέλλον της Ευρώπης ανήκει στην Ευρώπη των πολλών και όχι των λίγων.»

Δικηγόρος εδώ και πέντε χρόνια στην Κομοτηνή η ίδια δηλώνει πως είναι ένα επάγγελμα που ήθελε να το κάνει από πολύ μικρή ηλικία «και το κάνω με πολύ μεγάλη αγάπη, καθώς η ανοχή μου στην αίσθηση της αδικίας είναι πραγματικά πολύ μικρή. Πιστεύω πώς μπορεί να γίνει κι ένα πάτημα για να ασχοληθώ και περισσότερο με το πόσο απαραίτητη είναι η ύπαρξη του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη γενικότερα.» «Πολλά από τα ανθρώπινα δικαιώματα  είναι ζητούμενα σε πολλές χώρες του κόσμου» παρατηρούμε για να συμφωνήσει μαζί μας και να προσθέσει «Εν έτει  2019 σε μια Ευρώπη των προοδευτικών δυνάμεων, της αλληλεγγύης και της διαφάνειας θα πρέπει πλέον επιτέλους να γίνουν δεδομένα για όλους.»
Φώτο: Η Ουφούκ Μουσταφά στο γραφείο της ρεπορτάζ-κείμενα-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: