Με τους αγαπημένους της Ηπειρώτες στο πλευρό της να την αποχαιρετούν  ξεκίνησε το τελευταίο της «ταξίδι» η εξαίρετη συμπολίτισσά μας Βασιλική (Κική) Σκουτέρη Δίντσογλου. Αν και γόνος της ιστορικής επιφανούς οικογένειας του Κωνσταντίνου Σκουτέρη από την Ήπειρο ποτέ, μέχρι τα βαθιά της γεράματα, δεν έπαψε να είναι προσηνής, καταδεκτική και ευγενική με όλους και όλες, ανεξάρτητα από την κοινωνική προέλευση του καθενός, κρατώντας ανοικτή την πόρτα του σπιτιού της.

Μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων» ντυμένα με παραδοσιακές στολές, ο πρόεδρος του Συλλόγου (και βαφτισιμιός της εκλιπούσης) κος Ιωάννης Τζαμπάζης, συγγενείς και φίλοι σε κλίμα συγκίνησης είπαν χθες το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο της προσφοράς. Ακόμη και με το θάνατο της ενίσχυσε την δράση άλλων, καθώς αντί στεφάνων κατατέθηκαν χρήματα στον μορφωτικό, πολιτιστικό σύλλογο «Το Άνθος» της Ιεράς Μονής Παναγίας Ντουραχάνης Ιωαννίνων.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ο οποίος εξήρε το έργο και την δράση της κατατάσσοντας την στους εθνικούς ευεργέτες της πόλης. Άλλωστε, η εκλιπούσα υπήρξε μεγάλη ευεργέτιδα και δωρήτρια του δήμου Κομοτηνής, καθώς το έτος 1997 επι δημαρχίας του αειμνήστου δημάρχου Κομοτηνής Γεώργιου Παπαδριέλλη προέβη στη δωρεά εν ζωή προς τον Δήμο της αρχοντικής πατρικής κατοικίας της, η οποία βρίσκεται επί της οδού Κούλογλου και εντός της οποίας λειτουργεί το Δημοτικό Θρακικό Εθνολογικό Ιστορικό και Πολιτιστικό Μουσείο.Τότε είχε διαθέσει και το ποσό των 10 εκατομμυρίων δραχμών για τις ανάγκες ίδρυσης και λειτουργίας του μουσείου. Για τον λόγο αυτό άλλωστε είχε ανακηρυχτεί με απόφαση του μετέπειτα δημάρχου Κομοτηνής Αναστάσιου Βαβατσικλή επίτιμη Δημοτική Σύμβουλος Κομοτηνής. Με σεβασμό οι «συνάδελφοί» της στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. τήρησαν ενός λεπτού σιγή και ενέκριναν ομόφωνα το ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για το θάνατο της εκλιπούσης και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπό της.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο αντιδήμαρχος Νίκος Σωτηρακόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κα Νατάσα Λιβεριάδου, το στέλεχος της περιφέρειας κος Εξάρχου κ.α..

«Η Βασιλική (Κική) Σκουτέρη Δίντσογλου τα έδινε όλα με την καρδιά της και την αγάπη της προς την πατρίδα.» ήταν η κοινή αναφορά όλων. Η μόνη απόγονος του Ηπειρώτη Λύσανδρου Σκουτέρη θα ανταμώσει με δύο άλλες γυναίκες της προσφοράς την Ελένη (Νίτσα) Αντωνιάδου και την Φωφώ Κουτλογεωργίου που πρόσφατα «έφυγαν» από κοντά μας παίρνοντας, ίσως, μαζί τους και μια Κομοτηνή αλλοτινών χρόνων , που σιγά –σιγά «σβήνει».
Φώτο: Στιγμιότυπο από την χθεσινή εξόδιο ακολουθία ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: