Το εξαιρετικό τιμ των εθελοντών εθελοντριών της διοργάνωσης

Η ποδηλασία είναι απόλαυση και η Κομοτηνή ιδανική πόλη για να προσφέρει καλές βόλτες σε όλους τους ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους. Αυτό υπενθύμισε με πολύ όμορφο τρόπο το «Thraki Bike Festival» , το 1ο πρώτο Φεστιβάλ Ποδηλάτου, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης -Π.Ε. Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης και η παρουσιάστρια του Φεστιβάλ κα Νατάσα Βαφειάδου έτοιμοι να καλωσορίσουν τους συμμετέχοντες.

«Ελπίζω να γίνει ένας θεσμός. Να γίνει μια μεγάλη γιορτή την οποία θα την χαίρεται ο συμπολίτης μας και κυρίως τα μικρά παιδιά, τα οποία θέλουμε και να συμμετέχουν, αλλά και να δημιουργήσουν μια κουλτούρα γύρω από τη χρήση του ποδηλάτου. Άλλωστε η Κομοτηνή μπορεί εύκολα να το προσφέρει. Η χρήση του ποδηλάτου μπορεί να βοηθήσει το περιβάλλον και την καθημερινότητά μας» δήλωσε ο κος Νίκος Τσαλικίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης για την διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ποδηλάτου, “THRAKI BIKE FESTIVAL 2019” ικανοποιημένος τόσο από την συμμετοχή, όσο και από την συνδρομή των χορηγών και την εργασία των εθελοντών, που στάθηκε καθοριστική για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Ο χαρούν Μολλά πανευτυχής
Ο Κώστας Μπανιώτης για μια ακόμη φορά παρόν

Κάθε χρόνο και καλύτερα
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στο 1ο Thraki Bike Festival στην Κομοτηνή. Ίσως να είναι και μια ιστορική στιγμή, να ξεκινά δηλαδή ένας θεσμός που μπορεί να κρατήσει χρόνια και να γίνει παράδοση » δήλωσε ο πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης που τιμήθηκε από τους διοργανωτές προσθέτοντας ότι εκείνος θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που προάγει τον αθλητισμό. Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίστηκε ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Χαρούν Μολλά (που τιμήθηκε επίσης από τους διοργανωτές) για την διοργάνωση του Φεστιβάλ ευχόμενος να καθιερωθεί, να γίνει θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο με μεγαλύτερη επιτυχία.

Η κα Έλενα Φαρασοπούλου παρούσα στη γιορτή του ποδηλάτου
Η οικογένεια Κεραμιτσή φορώντας κράνη έτοιμοι για δράση
Η τρίχρονη ποδηλάτισσα έτοιμη για δράση

«Το ποδήλατο είναι παιχνίδι, είναι χαρά για τα παιδιά. Οργανωθήκαμε μέρες πριν σαν οικογένεια. Ετοιμάσαμε τα ποδήλατα, πήραμε κράνη και πήραμε μέρος για να το χαρούμε» δήλωσε ο Τάσος Κεραμιτσής, που μαζί με την σύζυγό του και τα δυό τους παιδιά συμμετείχαν στην γιορτή ποδηλάτου, όπως έπραξαν δεκάδες άλλοι γονείς, κάτοικοι της πόλης. «Απαιτείται πολύ προσοχή από τους οδηγούς και σεβασμός. Παιδεία από το σπίτι, γνώση του ΚΟΚ και να είμαστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, προσεκτικοί και σοβαροί» σημείωσε. Από νωρίς το πρωί μικροί ποδηλάτες με τη συνοδεία των γονιών τους προσήλθαν με κέφι στην κεντρική πλατεία παίρνοντας μαζί τους και τα αγαπημένά τους ποδήλατα.
Πρώτος στον αγώνα των 60 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Nicolas Genov, δεύτερος ο Θεόδωρος Κοσμίδης και τρίτος ο Plamen Dimov. Μεγάλη η συμμετοχή (πάνω από 120 ποδηλάτες) και στην διαδρομή των 5 χιλιομέτρων. Εξαιρετική η συμβολή των εθελοντών στην διοργάνωση, όπως και των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και των μελών του Συλλόγου «Θράκας Ιππέας». Όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο φεστιβάλ με την ευχή να ανέβει κι άλλο ο πήχης της διοργάνωσης.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την διοργάνωση Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: