«Ποιος θα πει το καλύτερο χειρότερο;», «Ποιος είναι ο χειρότερος τρόπος για να χωρίσεις;» «Το να εξαφανιστείς ξαφνικά από μια σχέση” ή “όταν μια τέλεια τακτοποιημένη σχέση τινάζεται στον αέρα όταν ο ένας από τους δύο φεύγει;” Ο ένας απαντάει απλά. Ο άλλος επιχειρηματολογεί. Και οι δύο γελάνε τρολάροντας την σοβαροφάνεια της εποχής μας.

“Αν ήμασταν όλοι παιδιά συνέχεια, νομίζω ότι θα περνούσαμε καλύτερα” δηλώνει ο Σταύρος Γκιουζελίδης και ο Λευτέρης Γκουρόπουλος σπεύδει να υπερθεματίσει «νομίζω ότι είμαστε πιο παιδιά από παιδιά». Είναι οι «Ce shoir », ο Λευτέρης Γκουρόπουλος και ο Σταύρος Γκιουζελίδης έχουν το δικό τους κανάλι στο you tube και την κατάλληλη δημιουργική τρέλα να το εμπλουτίζουν με ωραίες, αστείες, ενδιαφέρουσες ιστορίες. «Περνάγαμε ωραία, γελάγαμε αρκετά, γελούσαν οι γύρω μας και σκεφτήκαμε να βάλουμε και μια κάμερα απέναντί μας. Είχε προηγηθεί η εκπομπή στο ραδιόφωνο του Παρατηρητή, αλλά και πολλές –πολλές ώρες κουβέντας και αστεϊσμών με την παρέα μας.» δηλώνει ο Λευτέρης και ο Σταύρος προσθέτει « Τα σοβαρά υπάρχουν γύρω μας δεν περιμένει ο κόσμος να τα ακούσει από εμάς. Εμείς σατιρίζουμε, τρολάρουμε αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν.»

«Δώσαμε εικόνα σ΄ αυτό που κάναμε στο ραδιόφωνο. Η εικόνα δίνει έναν τόνο αστεϊσμού παραπάνω.» υποστηρίζει ο Λευτέρης και ο Σταύρος διευκρινίζει πως αυτό που κάνουν τώρα στο κανάλι « το κάνουν για να περνάμε καλά εμείς πρώτα, τώρα αν περάσει και κάποιος ακόμη, ακόμη καλύτερα. Συνεχώς έχουμε νέες ιδέες, δεν ξεμένουμε, Αν περάσει καλά κι ο κόσμος έχει καλώς.»

Ως άξονα έχουν μια κεντρική ιδέα και πάνω σ΄ αυτό αυτοσχεδιάζουν. «Το Stand up comedy μ΄ αρέσει πολύ.» εκμυστηρεύεται ο Λευτέρης και προτρέπει όλους ό,τι κι αν κάνουν να φροντίσουν να περνάνε καλά. « Έχουμε κι εμείς καθημερινές δυσκολίες, αλλά κι εμείς βρίσκουμε χρόνο και περνάμε καλά.» σημειώνει και συμφωνεί όταν ακούει τον Σταύρο να προσθέτει « Μακριά από την σοβαροφάνεια, πολύ σοβαροφάνεια υπάρχει γύρω μας κι αυτό πολύ με εκνευρίζει. Καλό είναι να τα αντιμετωπίζουν όλα με χιούμορ και όχι με σοβαροφάνεια.» Οι Ce shoir έχουν τον τρόπο τους άλλωστε να λένε πάντα το καλύτερο μένοντας μακριά από τα χειρότερα…
Φώτο: Ο Σταύρος Γκιουζελίδης και ο Λευτέρης Γκουρόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: