Κομοτηνή: Β.Ελευθεριάδου: «Να αφήσουμε στην άκρη τις ισορροπίες και να προχωρήσουμε μπροστά.»

«Αυτό το οποίο λείπει τελικά και από τους πολιτικούς είναι ότι δεν έχουν μάθει να ακούνε. Να ακούνε ουσιαστικά αυτά που λέει ο άλλος και όχι απλά να κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι τους και να λένε «δίκαιο έχεις» και μετά να φεύγουνε. Γιατί αν δεν ακούσεις τον άλλον, δεν μπορείς να κατανοήσεις την ουσία, την βάση των προβλημάτων. Το να ακούς με προσοχή σε βοηθά να κατανοήσεις τα προβλήματα και να οδηγηθείς σε όποιες λύσεις χρειάζεται. Πρέπει να ακούμε για να βγάζουμε και σωστή «διάγνωση»». Δηλώνει η κα Βούλα Ελευθεριάδου, πολιτευτής της Ν.Δ, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Κομοτηνή: Β.Ελευθεριάδου: «Να αφήσουμε στην άκρη τις ισορροπίες και να προχωρήσουμε μπροστά.»Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη ο πολιτικός να έχει λαϊκό αισθητήριο, να αφουγκράζεται τον κόσμο. Κι όχι μόνο να τον αφουγκράζεται, να τον ακούει, να τον κατανοεί, αλλά να προβαίνει και σε ενέργειες οι οποίες θα είναι και προς όφελος των πολιτών. Άρα λοιπόν, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. «Η διάσταση που υπάρχει μεταξύ πολιτικών και κοινωνίας δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από την πολιτική, ότι δεν ακούει ή δεν πιστεύει κανέναν, δεν είναι τυχαίο. Την μερίδα του λέοντος για αυτή την κατάσταση την έχουν οι πολιτικοί και η πολιτική μας ζωή, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια της Μεταπολίτευσης.» δηλώνει η κα Ελευθεριάδου κι εξηγεί «όταν ένα μέρος της κοινωνίας και κυρίως η νεολαία μένει ακάλυπτη ιδεολογικά, κοινωνικά , οικονομικά, αισθάνεται απομονωμένη από όλα όσα διαδραματίζονται. Γιατί εκεί είναι το σημαντικό στοιχείο. Δεν μπορεί να μένει αμέτοχη χωρίς να συμμετέχει στα δρώμενα. Οι νέοι νιώθουν παραγκωνισμένοι, δεν βρίσκουν εργασία, όλα αυτά αποτελούν εύφορο έδαφος για την δράση ακραίων οργανώσεων.»

«Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε ως κοινωνία αν ο καθένας φροντίζει μόνο για το προσωπικό του όφελος»
Κομοτηνή: Β.Ελευθεριάδου: «Να αφήσουμε στην άκρη τις ισορροπίες και να προχωρήσουμε μπροστά.»Σε ερώτηση δεν για το αν είναι εφικτή η αντιστροφή του κλίματος και με ποιόν τρόπο; μιλά για την ανάγκη παρέμβασης για την αναστροφή του κλίματος, ώστε οι νέοι να μην εγκαταλείπουν τον τόπο. «Συμμετέχω πολύ έντονα σε όλες τις αθλητικές δράσεις της περιοχής για να μπορώ να έρχομαι σε επαφή κι επικοινωνία με τους νέους. Οι νέοι ψάχνουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας, αλλά δεν το βρίσκουν με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τον τόπο και να βιώνουμε την ερήμωση της περιοχής» δηλώνει και παραδέχεται πως είναι πολύ δύσκολη υπόθεση η αναστροφή του κλίματος, καθώς απαιτείται, όπως λέει, πολύ προσπάθεια. «Ο κόσμος πρέπει να αλλάξει την νοοτροπία του. Να ξεφύγουμε από το κομμάτι του προσωπικού, τόσο οι πολίτες, όσο και εμείς οι πολιτικοί. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε ως κοινωνία αν ο καθένας φροντίζει μόνο για το προσωπικό του όφελος . Αυτή η τακτική μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Θα πρέπει ο πολιτικός να λειτουργήσει συλλογικά. Να κάνει ενέργειες οι οποίες θα αφορούν ολοένα και μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες. Μόνο μέσα από το γενικό καλό θα μπορέσει να επιτευχθεί και το προσωπικό όφελος.»

Περιοδείες στους οικισμούς
Αναφερόμενη στις περιοδείες που η ίδια κάνει σχολιάζει με προβληματισμό ότι οκτώ η ώρα το βράδυ κι όμως δεν κυκλοφορεί κανένας. «Αυτό τα λέει όλα. Έφυγαν οι νέοι και έμειναν οι ηλικιωμένοι. Δεν μπορούν να δώσουν ζωντάνια στις περιοχές αυτές . Η γεωργία και η κτηνοτροφία μαραζώνουν με άστοχες ενέργειες και χωρίς συντονισμό. Το παράλογο είναι ότι ενώ δεν υπάρχει δουλειά και ενώ υπάρχει μια επιχείρηση, η αγροτική επιχείρηση, προτιμούν να φύγουν παρά να παραμείνουν στη γεωργία. Ο βασικός κλάδος είναι ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος στήριξε τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια.» Σύμφωνα με την κα Ελευθεριάδου πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός. « Ήδη επεξεργάζομαι τρόπους για να περάσουμε στο επόμενο βήμα. Στην περιοχή μας έχουμε μικρές εκτάσεις – μικρές καλλιέργειες. Περάσαμε σε νέα δεδομένα λόγω της ΕΕ χωρίς να φροντίσουμε να προσαρμοστούμε στα νέα αυτά δεδομένα. Θρυματίστηκαν παταγωδώς οι Συνεταιρισμοί και δεν έμεινε καμία δομή για να καθοδηγήσει τους αγρότες προς τη σωστή κατεύθυνση, να τους δείξει για παράδειγμα, με ποιόν τρόπο δηλαδή μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.»

«Είναι υποκρισία να στέλνουμε τα παιδιά στο εξωτερικό και να υπάρχει αυτή η άρνηση για τα ιδιωτικά.»
Μιλώντας για την Συνταγματική Αναθεώρηση την χαρακτήρισε αναγκαία σημειώνοντας παράλληλα τρεις βαρύνουσες αλλαγές: Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, «χωρίς να υποβιβάσουμε τα δημόσια να ξεκινήσουν να λειτουργούν και τα ιδιωτικά» όπως λέει, σημειώνοντας «Είναι υποκρισία να στέλνουμε τα παιδιά στο εξωτερικό και να υπάρχει αυτή η άρνηση για τα ιδιωτικά. Ίσα- ίσα που θα πρέπει να έρχεται κόσμος για να σπουδάσει εδώ.» Και τρίτη αλλαγή, θεωρεί αναγκαία την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Πέφτουν κυβερνήσεις για το θέμα της εκλογής Προέδρου, όπως συνέβη με την Κυβέρνηση Σαμαρά.»

Οι ισορροπίες δεν σε αφήνουν να πας ούτε μπροστά ούτε πίσω
Τέλος, σχολιάζοντας το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, αλλά όχι το επιπλέον άνοιγμα της ψαλίδας σημειώνει « Θα περίμενα πολύ μεγαλύτερη διαφορά και πολύ μεγαλύτερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές τα κόμματα αναγκάζονται να προβούν σε ισορροπίες κι αυτό δεν είναι πάντα καλό. Πάντα υπάρχει αυτή η διαμάχη μεταξύ αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων . Οι ισορροπίες δεν είναι καλό σε ένα κόμμα γιατί δεν σε αφήνουν να πας ούτε μπροστά ούτε πίσω. Θα έλεγα ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις ισορροπίες και να προχωρήσουμε μπροστά. Αν προχωρήσουμε μπροστά, θα δοθεί στον Πρόεδρο και ο “αέρας” που χρειάζεται για να καταλάβει την εξουσία.»
Φώτο: Η κα Βούλα Ελευθεριάδου στο στούντιο της ΕΡΤ ρεπορτάζ-κείνενο -φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος