Σε ένα μήνα από τώρα θα έχει ξεκαθαρίσει το ποσοστό των επιλαχόντων Νέων Γεωργών, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και αυτό θα είναι πάνω από το 50%. Αυτό θα γίνει με την μετακίνηση κονδυλίων από Περιφέρειες που δεν υλοποιούν πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών, σε Περιφέρειες που υλοποιούν και έχουν πολλούς επιλαχόντες.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής,-και στην ειδική εκπομπή που υπάρχει για τον πρωτογενή τομέα από το 2009- ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης. Σημειωτέον πως στην ΑΜ-Θ υπάρχουν 269 επιλαχόντες Νέοι Αγρότες. Μάλιστα ο κ. Κόκκαλης πρόσθεσε πως πολύ σύντομα θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες με διαφοροποιημένα τα κριτήρια και διορθώσεις, κυρίως στο κριτήριο της ηλικίας και της διάρκειας του προγράμματος.
Επίσης ανέφερε πως είναι σε πλήρη εξέλιξη τα προγράμματα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης που θα πάρουν παράταση έως τον Μάϊο, οι Ομάδες Παραγωγών, το Μάρτιο επίκειται το Μέτρο 16 που αφορά σε θέματα Συνεργασίας, ενώ στα τέλη Μαρτίου επίκειται και η εφαρμογή της εξαγγελίας της Κυβέρνησης των Γεωργικών Συμβούλων, που δωρεάν θα συμβουλεύουν Αγρότες και Κτηνοτρόφους.

Έρχεται παράταση για την νιτρορύπανση-τέλη Μαρτίου το Λίντερ
Επίσης ο κ.Κόκκαλης ανακοίνωσε πως στα τέλη Μαρτίου θα προκηρυχθεί και το πρόγραμμα Λίντερ, ενώ μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε θα ανακοινωθεί η παράταση του προγράμματος για την μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα-Νιτρορύπανση-, καθώς στις 16 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.
Ειδικά απευθυνόμενος στους Αγρότες του Έβρου ο κ. Κόκκαλης, προκειμένου να αρθεί η αδικία για τα εδάφη που είναι επιβαρυμένα με νιτρικά, κάλεσε τους Αγρότες να συντάξουν συλλογικά μελέτες, όπου θα υποστηρίζουν πως τα εδάφη είναι επιβαρυμένα και να τις αποστείλουν κατευθείαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μοιράσου το άρθρο: