Να μην προχωρήσει σε αναίρεση στον Άρειο Πάγο προέτρεψε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο, κος Νίκος Φακιρίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο Εφετείο και δικαιώθηκαν. «Αυτά τα οποία ήταν να πληρώσει τα πληρώνει πάλι η ΔΕΥΑΚ. Γιατί δεν το έκανε από την αρχή;» αναρωτήθηκε ο κος Φακιρίδης.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο κος Νίκος Φακιρίδης

Την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα την έχει η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του τόνισε πως από την στιγμή που πρωτόδικα κερδίζουν οι εργαζόμενοι παύει η χρήση κάθε ένδικου μέσου από την διοίκηση του δήμου. «Αυτή», όπως είπε, « ήταν η πιο σωστή, η πιο δίκαιη και απέναντι στους δημότες στάση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ που έπρεπε να κρατήσει. Δυστυχώς δεν την κράτησε. Συνολικά υπάρχει αυτή η τάση να πειθαρχούν στα κελεύσματα της Κυβέρνησης, σε τελική ανάλυση ακόμη και γι αυτό, με νέες Νομοθεσίες, δίνεται η δυνατότητα στην διοίκηση να μην ακολουθήσει τα ένδικα μέσα και να μην έχει πρόβλημα, ενώ παλιότερα είχε. Αυτό έπρεπε να κάνει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, δεν το έκανε και έχει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και αν τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ επιδεινωθούν ή φορτωθούν και με κάποια επιπλέον κόστη. Την αποκλειστική ευθύνη την έχει αποκλειστικά η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και απέναντι στους δημότες» είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σ΄αυτό το σημείο ο κος Φακιρίδης προέτρεψε να μην «επικαλούμαστε τους δημότες μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις που ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με εργαζόμενους γιατί το είπε και ο δήμαρχος και έτσι είναι πραγματικά η λειτουργία κάθε επιχείρησης, στους εργαζόμενους στηρίζεται. Καλοί ή  κακοί. Και στην περίπτωση της ΔΕΥΑΚ που έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο και το έχουμε αναγνωρίσει. Επανειλημμένα οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ έχουν παίξει σημαντικό ρόλο και ειδικά ένα κομμάτι της ΔΕΥΑΚ που έχει να κάνει με την συντήρηση των δικτύων και με τον λιγότερο αριθμό εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες σε σχέση με την έκταση που έχει αποκτήσει ο δήμος. Όλα αυτά έπρεπε η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να τα δει και έτσι να αντιμετωπίσει το θέμα.»

Καταδικαστέα η απόλυση του εργαζόμενου
Αναφερόμενος στο θέμα της απόλυσης του εργολαβικού εργαζόμενου μετά από 15 χρόνια εργασίας στην ΔΕΥΑΚ  ανέφερε πως υπάρχει όντως θέμα. «Ο ιδιωτικός τομέας ξέρουμε πολύ καλά πώς λειτουργεί σε σχέση με τους εργαζόμενους, δεν είναι έκπληξη το ότι ένας εργολάβος απολύει κάποιον για μια πολιτική του στάση» είπε για να προσθέσει «Και φυσικά είναι καταδικαστέο αν έγινε έτσι ακριβώς.»
Φώτο: Ο κος Νίκος Φακιρίδης στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: