Σε ένα χιονισμένο τοπίο ξύπνησαν το πρωί οι ορεσίβιοι κάτοικοι της Ξάνθης. Ωστόσο,αυτό που έβλεπαν, δεν ήταν χιόνι, αλλά το αποτέλεσμα της έντονης χαλαζόπτωσης, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί και είχε μεγάλη ένταση. Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού που ξεπέρασε τους δέκα πόντους άσπρισε τους οικισμούς: Κένταυρο, Πάχνη, Σμύνθη. Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας στο δήμο Μύκης, του κ. Κιούρτ, δημιούργησε ορμητικούς χείμαρρους και προβλήματα κατολισθήσεων στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Φερτά υλικά στο οδικό δίκτυο…
Χρειάστηκε η κινητοποίηση συνεργείων του Δήμου και της Περιφέρειας για να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα. Μάλιστα κάποιοι εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τις σχολικές τους μονάδες λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στην κυκλοφορία. Κυκλοφορία η οποία τώρα διεξάγεται κανονικά.

Στη Ροδόπη. λόγω της βροχόπτωσης, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και υπήρξαν εγκλωβισμοί πολιτών σε ασανσέρ.
Περισσότερα, ωστόσο, ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον οικισμό Ίσαλο του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών , αλλά και στον Άρατο. Πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν στα δημοτικά κοιμητήρια της Ξυλαγανής.

«Παγίδες» οι ιρλανδικές διαβάσεις στη Ροδόπη
Η βροχόπτωση έχει μετατρέψει σε «παγίδες» τις ιρλανδικές διαβάσεις στο Νομό Ροδόπης. Ειδικότερα, απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων από τις Ιρλανδικές διαβάσεις: Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, Αετοκορυφής, Λοφαρίου – Βένας , Μωσαϊκού, Ηφαίστου, Μεσοχωρίου, Σκαλώματος και Δοκού.

Μοιράσου το άρθρο: