Ένας απόστρατος της αεροπορίας , ο κύριος Γιώργος Μαυρίδης ασχολείται με ξύλινες κατασκευές. Σε ένα σημείο της πυλωτής έχει το δικό του εργαστήριο με πέντε εργαλεία όλα κι όλα. Με αυτά δημιουργεί ξυλόγλυπτες κατασκευές που εντυπωσιάζουν. Αληθινά έργα τέχνης με απλά υλικά που τα βρίσκει κανείς εύκολα στη φύση.

Εικόνες, κηροπήγια, σπιτάκια για πουλιά, μηνιατούρες και διάφορα άλλα που κερδίζουν τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον του κοινού. «Είναι το χόμπυ μου » δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει να κρατά στα χέρια ξύλα από την περιοχή του. Μια mini πριονοκορδέλα, καρφάκια, βιδάκια, πριονάκι χειρός τα εργαλεία που χρησιμοποιεί και το σχήμα δεν αργεί να δοθεί στην κατασκευή του, έτσι,όπως το έχει εμπνευστεί.

«Κερασιά, φτελιά, φλαμουριά, πουρνάρι, καρυδιά, καϊσιά είναι τα ξύλα που χρησιμοποιώ. Είναι ξύλα από την γύρω περιοχή που αντέχουν στο διάβα των χρόνων.» εξηγεί ο δημιουργός σημειώνοντας ότι η ώρα του περνά ευχάριστα. «Νιώθω την χαρά της δημιουργίας. Τόσο η διαδικασία, όσο και το αποτέλεσμα με γεμίζουν ικανοποίηση.» λέει. Ό,τι δημιουργεί τα προβάλει σε διάφορες εκδηλώσεις.

«Όλοι δείχνουν ενδιαφέρον. Ντόπιοι, ξένοι, μικροί και μεγάλοι.», ωστόσο, κανείς μέχρι τώρα δεν έκανε το επόμενο βήμα, να καθίσει δίπλα του και να μυηθεί στον υπέροχο κόσμο της ξυλογλυπτικής…Εκείνος,όμως, συνεχίζει σεμνά,αθόρυβα,ουσιαστικά κάθε φορά και με ένα καινούργιο, μοναδικό, ξύλινο κομμάτι, αληθινό έργο τέχνης…
Φώτο: Γιώργος Μαυρίδης Ρεπορτάζ – Κείμενο – φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: