Πολιτική
Ανακοίνωση των Οργανώσεων ΑΝΕΛ
Ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα οι Οργανώσεις ΑΝΕΛ Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με την οποία δηλώνουν ότι: στέκονται «δίπλα στον Πρόεδρο του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον κ. Πάνο Καμμένο, ανυποχώρητοι στις τάξεις του Κινήματός μας και στις αρχές που υπηρετεί, για να συνεχίσουμε μέχρι τέλους, τον αγώνα μας για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας, για την Έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και για την καταπολέμηση της Διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία.» Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: « Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη με την εθνική υπευθυνότητα και την καθαρή εθνική θέση. Δεν θα δεχτούμε κάθε συμφωνία με τα Σκόπια που περιέχει το όνομα «Μακεδονία».»

«Τα μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στηρίζουμε την κυβέρνηση που αυτές τις ημέρες βάζει οριστικά τέλος στο θέμα της Διαπλοκής και βγάζει τη χώρα οριστικά από τα μνημόνια. Ο Πρόεδρός μας ξεκαθάρισε ότι θα αναμετρηθούμε με τον εταίρο μας, που έχει άλλη αντίληψη για τα εθνικά θέματα, όταν και αν έρθει η ώρα. Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό, ούτε τα τεχνάσματα που θέλουν να μας εμποδίσουν να επιβάλλουμε την εθνική και υπεύθυνη θέση μας στην Κυβέρνηση.» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης
Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Ξάνθης προκαλώντας  ανησυχία στους κατοίκους λόγω της δυσοσμίας η οποία δεν έπαψε να είναι αισθητή και την Κυριακή. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο λόγος που προκάλεσε την πυρκαγιά, η οποία έως αργά χθες το βράδυ δεν είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
«Η πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης φέρνει στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα της πλημμελούς ταφής των απορριμμάτων που σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα την αυτανάφλεξη τους.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης.

Περιφέρεια
Επικαιροποιήθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση απορριμμάτων

Επικαιροποιήθηκε το Σχέδιο Δράσης για την οριστική παύση και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ως προς την προσωρινή και οριστική διαχείριση των ΑΣΑ, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τη δημοσίευση της απόφασης 4460 του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης στο ΦΕΚ 1978Β, της 1ης Ιουνίου 2018. .

Κόμματα
Ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση

Ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση – Πολιτική Εκδήλωση διοργανώνει στην Κομοτηνή,την Πεμπτη 21 Ιουνίου, στις 19:30 στο Ξενοδοχείο «Ορφεας» η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής. «Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής του νομού Ροδόπης, να συζητήσουν τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και να προγραμματίσουν την περαιτέρω οργανωτική συγκρότηση, ιδιαίτερα των Τοπικών Οργανώσεων.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παιδεία
1ο Βραβείο για την Ομάδα Γαλλοφωνίας

Οι μαθητές της ομάδας Γαλλοφωνίας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής Αργυρώ Μπανιώτη, Χαράλαμπος Χαριτόπουλος, Νικόλαος Πελτέκης, Σαίτ Χιλμή Ερέν, Νικόλαος Σκλάβος Καραμουσαλίδης, Αίτσά Τσοπάν Χουσείν με την καθηγήτρια τους των Γαλλικών Σμαράγδα Πολυζωίδου συμμετείχαν στον έβδομο Διαγωνισμό που διοργάνωσε στο πλαίσιο του Πρώτου Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου, με έδρα την Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι ενεργό μέλος της. Με την ευκαιρία της 100ης Επετείου του τέλους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της ανεξαρτησίας πολλών Κρατών – Μελών, το έτος 2018 ανακαλεί στην μνήμη την συμβολική και ιστορική σημασία για την Ευρώπη και την πολιτιστική της κληρονομιά. Το Ευρωπαϊκό Έτος σκοπό έχει να ενθαρρύνει την διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης ως κοινής, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την ιστορία και τις κοινές αξίες και να ενισχύσει το αίσθημα ότι ανήκουν σε ένα κοινό ευρωπαϊκό χώρο. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού«H κοινή μας κληρονομιά». Οι μαθητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τη δημιουργία ενός πολύ όμορφου βίντεο με τον τίτλο «Η λαγάνα». Η παραγωγή τους κέρδισε το 1ο βραβείο σε επίπεδο εθνικό και συμμετέχει στον ίδιο διαγωνισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κοινωνία
Κυβερνήτης της Οργάνωσης AHEPA στην Ελλάδα

Κυβερνήτης της Οργάνωσης AHEPA για την Ελλάδα εξελέγη ο Κομοτηναίος Στάθης Κεφαλίδης, διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης. «Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι το ωραιότερο δώρο στον εαυτό σου Πατέρα σε ευχαριστώ ήσουν ανεκτίμητος» ανέφερε σε ανάρτηση του αφιερώνοντας την εκλογή του στη μνήμη του πατέρα του, με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό της γιορτής του πατέρα.

 

Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Επίσκεψη Κύπριων Μαθητών στην Π.Ε. Ροδόπης

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη επισκέφτηκαν μαθητές και καθηγητές του Λανίτειου Γυμνασίου Λεμεσού Κύπρου στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του με το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Ο Νίκος Τσαλικίδης, αφού καλωσόρισε τους μαθητές της Κύπρου στην περιοχή μας και μίλησε για τις ομορφιές της περιοχής μας τις οποίες αξίζει να επισκεφτούν και να γνωρίσουν, τους ενημέρωσε για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού και στάθηκε στην διαχρονικά αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, λαών και θρησκειών. Σε δηλώσεις του ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως «Είναι σημαντικό να γνωρίσουν την περιοχή μας άνθρωποι από την Κύπρο και αυτά τα παιδιά και οι καθηγητές να αποτελέσουν πρεσβευτές της Ροδόπης στην περιοχή τους, προκειμένου να μεταφέρουν όλα όσα είδαν από τις ομορφιές της περιοχής μας και γευόμενοι την Θρακιώτικη Φιλοξενία». Σε όλους τους παρευρισκομένους, μαθητές και καθηγητές, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, που αφορούν τα αξιοθέατα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ένα λεύκωμα της Ροδόπης.

Εθελοντισμός
Αιμοδοσία από την ΝΟΔΕ Ροδόπης

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται την 14η Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» Νοσοκομείο Κομοτηνής, εθελοντική αιμοδοσία από τη ΝΟΔΕ Ροδόπης σε συνεργασία με την ΔΗΜΤΟ Κομοτηνής.
Η πραγματοποίηση της δράσης είχε διττό στόχο, την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για ένα τόσο σημαντικό θέμα αλλά και την ουσιαστική ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του κόμματός της Ν.Δ., προκειμένου να ανταποκρίνονται  στα αιτήματα των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη από αίμα.

 

Οικονομία
Παράγουμε Τοπικά… Δημιουργούμε Ομαδικά

Το Επιμελητήριο Ξάνθης διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Παράγουμε Τοπικά… Δημιουργούμε Ομαδικά», η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, Βασ. Κωνσταντίνου 1, Ξάνθη. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι η ανάδειξη/πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων ποιότητας του αγροδιατροφικού τομέα και η σύνδεση τους με τον τριτογενή τομέα παραγωγής. Πρόγραμμα Ημερίδας: Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανού Μωραΐτη. Παρουσίαση της κεντρικής ιδέας της Δράσης του Επιμελητηρίου Ξάνθης – κ.κ. Ζαΐτιδης Αθανάσιος και Ανδρέου Παναγιώτης, Μέλη Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ξάνθης. «Η Καθετοποίηση της Αγροτικής Παραγωγής – Προϋποθέσεις και Χρηματοδοτικά Εργαλεία» – κ. Δημήτρης Μπαρδακίδης, Επικεφαλής Europe Direct Ξάνθης. «Το Branding και η σημασία του για την Τοπική Οικονομία» – κα. Σίσσυ Μπαζιάνα, Γεωπόνος MSc – Ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. «Αξιοποίηση του “Θεματικού Τουρισμού” σαν εργαλείο τοπικής Ανάπτυξης: Η προσπάθεια επαναπροσδιορισμού τουBrand του Ελατοχωρίου Πιερίας» –κ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής.

ΑμεΑ
Θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ φέρνουν στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά με επαφές τους με φορείς και αρχές της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης τα μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ).
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο θέμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο δομημένο περιβάλλον, στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στις παραλίες, καθώς και στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τα ΑμεΑ από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. Επιπλέον, θέτουν το ζήτημα δημιουργίας «Σημείων Αναφοράς» σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της χώρας, σύμφωνα με τον Ν. 4488/2017, για την παρακολούθηση υλοποίησης των υιοθετούμενων κατ’ εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Άτομα με Αναπηρία δημόσιων πολιτικών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Επίσης, το πρόσφατο ΦΕΚ Β’ 2090/7-6-2018 για την λειτουργία της Εγνατίας Οδού και την μη εξαίρεση των Αμεα στην καταβολή διοδίων, ενώ επισημαίνουν την έλλειψη δημόσιων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), διεκδικώντας τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν.

Παιδεία
Δημοκρίτειο Xanthi Tech Lab

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), το Xanthi Tech Lab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ΔΑΣΤΑ, Δ.Π.Θ. με ομιλητή τον Kurt F. Heiar, Λέκτορα του John Pappajohn Entrepreneurial Center στο Πανεπιστήμιο της Iowa, των Η.Π.Α. Η παρουσία του κ. Heiar ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα του Αμερικάνικου οικοσυστήματος και μεταφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του, από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ όπου ήταν Πρόεδρος. Παρουσίασε επίσης τα βήματα για τη μετεξέλιξη μιας ιδέας σε βιώσιμη και επιτυχημένη επιχείρηση, τις πραγματικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας νέος επιχειρηματίας, τους «τύπους» και τις επιδιώξεις των επενδυτών, και τη σημασία της καινοτομίας ως στοιχείο της επιχειρηματικής στρατηγικής. Τέλος, μετά από συζήτηση που είχε με τους συμμετέχοντες έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για το τοπικό οικοσύστημα και τις ευκαιρίες που παρέχονται και υποσχέθηκε να ξαναέρθει για ακόμα περισσότερες δράσεις.

Κοινωνία
Εκδήλωση για την ανταλλαγή μειονοτήτων

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει εκδήλωση στην Κομοτηνή, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Οι οικονομικές πλευρές της υποχρεωτικής ανταλλαγής μειονοτήτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» του Μεχμέτ Μιχρί Μπελί (Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς Εκδόσεις νήσος, 2017) την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (οδός Καβείρων) Κομοτηνή. Ομιλητές θα είναι: Σία Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια Παντείου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σεφέρ Γκιουβέντς, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ανταλλαγέντων Συνθήκης Λωζάννης, Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ και Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πολιτισμός
Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι

Milonga party θα πραγματοποιηθεί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό στις εννέα το βράδυ στις 29 Ιουνίου και στις 30 Ιουνίου το Κυνήγι του θησαυρού στην πλατεία Εύξεινου Πόντου στην Εκτενεπόλ στις επτά το απόγευμα. Τέλος, στις 8 Ιουλίου στις οκτώ το βράδυ ακολουθεί η Γιορτή Βύσσινου, στην αυλή της Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης. Οι εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στον νέο πολιτιστικό κύκλο «Καλοκαίρι στις γειτονιές».

Ευχαριστήριες ανακοινώσεις
Το Δ.Σ. καθώς και το προσωπικό του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν  θερμά, όλους όσοι, καθοιονδήποτε τρόπο, με τον γραπτό ή προφορικό τους λόγο, τίμησαν την μνήμη της ιδρύτριας του Ιδρύματος Βιργινίας Τσουδερού για την πολύτιμη προσφορά της στην Θράκη.

 

Δείπνο με το ΔΗΠΕΘΕ
Βεβαιώσεις συμμετοχής στο Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής, που διοργάνωσαν το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, θα δοθούν σήμερα στις εννέα το βράδυ στο Bar – Restaurant “La Corte”, Αδριανουπόλεως 4, Κομοτηνή.

Γιορτή σοκολάτας
Η Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, τα Σωματεία ζαχαροπλαστών μπουγατσοποιών και καφετοπωλών της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, διοργανώνει τη γιορτή σοκολάτας «Όλοι μαζί μπορούμε στη σοκολάτα να βυθιστούμε» αύριο, Τρίτη 19 Ιουνίου στην Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, ώρα 19:00. Η προαναφερόμενη εκδήλωση πραγματοποιείται στο περιθώριο της «3ης Μαθησιακής Διδασκαλικής Επιμορφωτικής Συνάντησης Εταίρων», που διοργανώνεται στην Κομοτηνή, κατά το χρονικό διάστημα 18-22 Ιουνίου 2018, και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ «Bringing Europe Home At School (BEHAS)», στο οποίο συμμετέχει η Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, ως συντονίστρια, μαζί με ανάλογες εκπαιδευτικές δομές της Αυστρίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.

Αστυνομικό Δελτίο
Επίθεση στην Α.Δ. Ξάνθης
Επίθεση με μολότοφ δέχτηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης το βράδυ της Πέμπτης λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Άγνωστοι, μέχρι στιγμής, δράστες πέταξαν τη μολότωφ στον ακάλυπτο του Μεγάρου, εκεί όπου φυλάσσονται υπηρεσιακά και κατασχεμένα οχήματα. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Xanthi2.gr που ήταν σε υπηρεσία έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά που προκλήθηκε, με δικά τους μέσα, χωρίς να χρειαστεί η Πυροσβεστική και χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές. “Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοιου είδους επίθεση στην Αστυνομία.” Σημειώνεται στην ανάρτηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από την Α.Δ.

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις
Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, μετά από σχετική καταγγελία, 24χρονος ημεδαπός, διότι την 14-6-2018 το πρωί στην Κομοτηνή, ευρισκόμενος σε δημόσιο χώρο, προέβαινε σε ακόλαστη πράξη.

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη στην Ξάνθη 27χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Στην Εθνική Οδό Κομοτηνή – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης. Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην πόλη της Ξάνθης, όπου προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα και τελικά ακινητοποιήθηκε. Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο διακινητής, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Ο διακινητής, οκτώ διακινούμενοι και ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου οι πέντε από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Σχηματισμός δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών για κλοπή οχήματος
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 58 και 21 ετών, διότι, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι την 25/28-5-2018 αφαίρεσαν από τη Θεσσαλονίκη ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Το αφαιρεθέν όχημα εντοπίσθηκε ακινητοποιημένο σε χώρο στάθμευσης της Εγνατίας Οδού και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συνελήφθη 58χρονος
Σε χωριό της Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ο 58χρονος διότι κατείχε 1 πιστόλι κρότου, 1 γεμιστήρα και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω όπλα, οι γεμιστήρες και το εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Νεκρή 35χρονη γυναίκα
Νεκρή βρέθηκε στην Ξάνθη μια 35χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου με τραύμα από κυνηγετική καραμπίνα. Σύμφωνα με το ενημερωτικό site Xanthi2.gr την 35χρονη, μητέρα 5 παιδιών, μετέφερε στο Νοσοκομείο ο σύζυγός της, τον οποίο ειδοποίησαν τα παιδιά τους, μόλις άκουσαν τον πυροβολισμό στο σπίτι τους στο Δροσερό Ξάνθης. Πιθανότερη αιτία του θανάτου της άτυχης γυναίκας είναι η αυτοκτονία.

Καιρός
Άστατος ο καιρός σήμερα κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το βράδυ βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: