Ο Ρούνο, ο Νικολά, η Σαρίνα και ο Νούκια, τρεις Γάλλοι και μια Γερμανίδα πραγματοποιούν το ταξίδι των ονείρων τους. Πριν 3,5 μήνες ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους από το Παρίσι με προορισμό την μακρινή Κίνα. Ήδη, διέσχισαν ποδηλατώντας την Γαλλία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Σλοβενία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο,την Αλβανία και την Ελλάδα με την Τουρκία να ακολουθεί και το ταξίδι να συνεχίζεται.

«Θέλουμε όλοι μας να γνωρίσουμε τον κόσμο, τους ανθρώπους» δηλώνει ο Ρούνο και μιλά στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την οργάνωση του ταξιδιού. «Έχουμε κατάλληλα ρούχα μαζί μας, φαγητό,κάμερα και ό,τι άλλο κρίναμε ότι θα μας φανεί χρήσιμο.» δηλώνει κι αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σχεδιάζει σκίτσα και τα ανεβάζει στο διαδίκτυο. Μια ιστορία comic με στοιχεία από την προσπάθεια των τεσσάρων ποδηλατών, αλλά και πολλά άλλα της φαντασίας τους. Κυρίως, όμως, αναφορές στους ανθρώπους που γνωρίζουν. «Μιλάω με τα σκίτσα μου όχι ακριβώς για την πραγματικότητα. Είμαστε  και δεν είμαστε  εμείς οι πρωταγωνιστές των ιστοριών» δηλώνει ο ίδιος για τις δημιουργίες του.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις των γονιών τους; Όπως αποκαλύπτουν οι τολμηροί ποδηλάτες κάποιοι ενθουσιάστηκαν και κάποιοι άλλοι ανησύχησαν. Ωστόσο, οι ίδιοι δεν πτοήθηκαν στιγμή. Άλλωστε ο Ρούνο και ο Νικολά πριν εννέα χρόνια άρχισαν να σχεδιάζουν και να ονειρεύονται αυτό το ταξίδι. Σκέφτηκαν να ταξιδέψουν με λεωφορείο, με αυτοκίνητο, με τα πόδια. Τελικά, κατέληξαν στο ποδήλατο. 20.000 khm με τα 5.000 να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. «Έχουμε διανύσει το ¼ του ταξιδιού» δηλώνει χαμογελώντας η Σαρίνα. Τόσο η ίδια, όσο και οι συνοδοιπόροι της θέλουν να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, νέες χώρες, νέες γεύσεις και ταξιδεύουν ποδηλατώντας.
Φώτο: Ο Ρούνο, ο Νικολά, η Σαρίνα και ο Νούκια ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: