Κομοτηνή:Φάτε μάτια ψάρια

Array

Οι Έλληνες, ακόμη και τα χρόνια της κρίσης, δεν σταμάτησαν να απολαμβάνουν τις γεύσεις της θάλασσας. Σαρδέλα, γαύρος, γόπα, κολιός οι φθηνές και γι αυτό το λόγο πιο συνηθισμένες επιλογές τους,ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, αλλά και τα ιχθυοτροφικά, που υπάρχουν όλες τις ημέρες του χρόνου. Λαυράκι, τσιπούρα, μυλοκόπι, φαγκρί, μπαρμπούνι και τσιπούρα πιο σπάνια. Με την κουτσομούρα να πέφτει σπάνια κάτω από 18-20 ευρώ αυτόν τον καιρό και να είναι απλησίαστη για τους πολλούς.

Το φθηνό ψάρι πωλείται πρώτο
«Είναι ακριβά τα ελληνικά ψάρια. Πάντα ήταν ακριβό το καλό ψάρι. Υπάρχουν, όμως, και τα φθηνά, στα 5 ευρώ το κιλό, όπως η σαρδέλα, η γόπα, το σαφρίδι κ.α.» δηλώνει η κυρία Δήμητρα Μπούζου, ιχθυοπώλης στην Κομοτηνή. Η ίδια, κάθε πρωί προμηθεύεται τα ψάρια για τους πελάτες της. «Το φθηνό ψάρι σίγουρα το βάζουν στο τραπέζι τους μια φορά την εβδομάδα.» δηλώνει και αποκαλύπτει ότι πιο συνεπείς στην «ψαροφαγία» είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, αυτοί και οι καλύτεροι πελάτες της.

Και οι ευκολίες για τις νοικοκυρές
Συνήθεια της εποχής οι πελάτες να αγοράζουν τα ψάρια τους όχι μόνο καθαρισμένα, όπως έχει επικρατήσει, αλλά και μαγειρεμένα! Στο κάρβουνο ή στο τηγάνι, η εντολή δίνεται ακόμη και τηλεφωνικά και η παραγγελία στην καθορισμένη ώρα είναι έτοιμη. Ετοιμάζονται ακόμη και μακαρονάδες με χταπόδι ή μυδοπύλαφα και φεύγουν πακέτα. Όλα στα ιχθυοπωλεία! «Είναι ευκολία για τις νοικοκυρές. Λένε την ώρα που θέλουν τα ψάρια σπίτι τους και τα παίρνουν έτοιμα.» δηλώνει η κυρία Μπούζου. Αυτή η ευκολία βέβαια κοστίζει κάτι παραπάνω, δύο ευρώ το κιλό επιπλέον. Στο τηγάνι ή στο κάρβουνο…
Φώτο:Δήμητρα Μπούζου Κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος