Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας ολοκληρώνεται αύριο με την επίσκεψή του στην Κομοτηνή. H άφιξη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» προγραμματίζεται για αύριο στις 11:15 μαζί του θα είναι η σύζυγός του, καθώς και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία. Η Υποδοχή θα γίνει από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στις 12:10 θα επισκεφτεί στην Κομοτηνή το «Kirmahalle Cammi» και αμέσως μετά θα παρακαθίσει σε γεύμα προς τιμή του σε ξενοδοχείο της πόλης. Στις 16:00 αναμένεται να αναχωρήσει με ειδική πτήση.

Άγνωστοι χθες το βράδυ πέταξαν φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα που προφανώς απευθύνονται σε μέλη της μειονότητας και γράφουν «Σκέψου, ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ αύριο θα μείνεις εδώ…». Επίσης, άγνωστοι σχημάτισαν σταυρούς με μαύρο σπρέι έξω από σπίτια και γραφεία μουσουλμάνων στην Κομοτηνή.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αύριο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου των νομών Έβρου και Ροδόπης, καθώς και στην πόλη της Κομοτηνής. Για την πόλη της Κομοτηνής, πέραν τον εκτάκτων κυκλοφορικών ρυθμίσεων, θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, κατά τις ώρες 07.00 έως 22.00, στις οδούς Ιώνων, Μαρινάκη, Α. Παπανδρέου (έως τη διασταύρωση με την οδό Μαυρικίου), Κολοκοτρώνη (έως τη διασταύρωση με την οδό Λυκούργου), Λυκούργου (έως τη διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη), Μαυρικίου (έως τη διασταύρωση με την οδό Ιώνων), Φιλιππουπόλεως, Μεσημβρίας και Αίμου.

Ανοιχτή επιστολή

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπόλεως Άνθιμος και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης σημειώνουν μεταξύ άλλων «Εδώ στη Θράκη, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούμε μαζί, με τρόπο που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Εδώ συνυπάρχει η αγωνία ενός λαού, με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, όμως με κοινή προσήλωση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.»

Και οι κάτοικοι της περιοχής

«Οι κάτοικοι της Θράκης, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι υποδέχονται τον κάθε ξένο ως φίλο. Αλλά δεν μπορούν να αποδεχθούν δηλώσεις αμφισβήτησης της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης από όπου και αν προέρχονται και διατάραξης της αρμονικής συμβίωσης που έχουν πετύχει όλα αυτά τα χρόνια.» δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής. Να σημειωθεί ότι υπήρξε κάλεσμα από 22 συλλογικότητες της περιοχής για συμμετοχή σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 στο ηρώο της πόλης.

Μοιράσου το άρθρο: