Εμπνευσμένος από τον έρωτα της Εύας Πάλμερ και του Άγγελου Σικελιανού μα όχι προσηλωμένος στα αληθινά γεγονότα ο «Φοίνικας», το νέο έργο του Χρήστου Χωμενίδη παρουσιάστηκε στο κοινό της Κομοτηνής  με τον συγγραφέα  παρόντα χάρη στην  πρωτοβουλία της Λέσχης Φιλαναγνωσίας.

Φωτεινή Ναούμ, Χρήστος Χωμενίδης, Γιώργος Πεταλωτής και Ρένα Σαμαρά Μαϊνα

Το αφιέρωμα στον Χρήστο Χωμενίδη έτυχε ευρείας ανταπόκρισης, καθώς ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης. Ήταν το «βήμα» που ακολούθησε μετά και την μελέτη βιβλίων του συγγραφέα στην Λέσχη Φιλαναγνωσίας. « Είναι ώρα να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τις λέξεις» δήλωσε η κα Ρένα Σαμαρά Μαϊνα, ικανοποιημένη από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην τελευταία εκδήλωση της Λέσχης. «Μια πετυχημένη δεύτερη χρονιά ήταν η φετινή για την Λέσχη, που συνοδεύτηκε από πολλά νέα μέλη, γυναίκες και άνδρες, συνολικά, παλιές και νέες εγγραφές, περισσότερες από πενήντα στον αριθμό. Κάναμε ωραίες συζητήσεις και για θέματα της επικαιρότητας, όχι μόνο για τα βιβλία. Και την νέα περίοδο θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά.» υποσχέθηκε η κα Ρένα Σαμαρά Μαϊνα.

Ο συγγραφέας Χρήστος Χαρτοματσίδης με την σύζυγό του.
Στο κοινό η κα Μάνια Κώστογλου και η κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου

Φίλος «παλιός και καλός» ο Χρήστος Χωμενίδης για τον κ. Γιώργο Πεταλωτή, τον πρώην Υπουργό, που μίλησε για έναν παρατηρητικό άνθρωπο που βάζει προσωπικά στοιχεία στην δημιουργία του. «Είναι σημαντικό στην Κομοτηνή να βρίσκεται ένας σπουδαίος συγγραφέας και ένας άνθρωπος του πολιτισμού, της παρέμβασης. Είναι σημαντικό ότι η Λέσχη Φιλαναγνωσίας δίνει το στίγμα λέγοντας ότι μέσα από την καθημερινή μας προσπάθεια με την ανάγνωση θα πρέπει να ξεπερνάμε μίση, πάθη, δυσκολίες της σημερινής πραγματικότητας, έτσι μπορούμε να προχωράμε σαν κοινωνία.» τόνισε ο κος Πεταλωτής.
«Ένας εξαιρετικός συγγραφέας.  Από τους λίγους συγγραφείς με το δικό του εκτόπισμα και την δική του γραφή, είναι συγγραφέας παράδειγμα» τόνισε η κα Φωτεινή Ναούμ, σημειώνοντας ως συγγραφέας και η ίδια την αγάπη της για τα βιβλία που έχει γράψει.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση παρουσία του κ. Χ. Χωμενίδη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: