Εκδικάζεται αύριο στο Πρωτοδικείο Ροδόπης η Αγωγή περί συκοφαντικής δυσφήμισης και που κατέθεσε κατά της Ρυΐας Πατσατζή, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελής Μαγαλιός.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και ένα χρόνο η Ρυΐα Πατσατζή έχει απολυθεί παράνομα, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, η επί 18 ετών εργαζόμενη στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνή, στην οποία η απόλυση κοινοποιήθηκε μέσω δικαστικού επιμελητή. Είχε γίνει τότε μια τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ, από το οποίο είχε κριθεί Ά Κ Υ Ρ Η η απόλυση, της συνδικαλίστριας Ρυίας Πατσατζή, από τον εργοδότη, Παντελή Μαγαλιό, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, συν τοις άλλοις, και με την εφαρμογή του νόμου 1264, που ισχύει για τους συνδικαλιστές.

Μάλιστα το πόρισμα του ΣΕΠΕ καλούσε από τότε το Εργατικό Κέντρο και τον Πρόεδρό του Παντελή Μαγαλιό να προχωρήσει άμεσα σε ανάκληση της απόλυσης. Σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση –την οποία και βιώνει ως Γολγοθά η κ. Πατσατζή- ακολουθεί το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ακριβώς όμως λόγω των αγωγών που έχει καταθέσει ο κ. Μαγαλιός, δεν μπορεί η συνδικαλίστρια να λάβει κανένα επίδομα από τον ΟΑΕΔ και αυτό την έχει οδηγήσει σε οικονομική και ηθική εξόντωση.

Επι πλέον το ΣΕΠΕ, είχε καταθέσει Μήνυση και είχε επιβάλλει και πρόστιμο 2.000 ευρώ στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, το οποίο δεν γνωρίζει κανένας αν το πλήρωσε ή ΟΧΙ ο κ. ΜΑγαλιός και αν τα χρήματα προέρχονται από το Εργατικό Κέντρο και τις εισφορές των μελών του.

Υπενθυμίζεται πως τότε ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ζητούσε από την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, να ελεγχθούν οι αλλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις δραστηριοτήτων του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

«Νόθα η πλειοψηφία του κ. Μαγαλιού, ζητούμε παρέμβαση της Δικαιοσύνης»
Από την πλευρά της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης και του επικεφαλής της, Δημήτρη Μουμτζίδη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚ Κομοτηνής, είχε ειπωθεί πως το να απολύεις και παράλληλα να ξεκινούν αγωγές και μηνύσεις, ήταν η εφαρμογή του Λαυρεντιάδη στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, Καβάλας, στοχεύοντας στην οικονομική εξόντωση των εργαζομένων.

Ο κ. Μουμτζίδης επανέλαβε πως από τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2017στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, αυτός και η παράταξή του, χαρακτηρίζουν ως νόθα την πλειοψηφία της παράταξης του κ. Μαγαλιού. Μάλιστα επιμένουν να ζητούν τα στοιχεία των σωματείων, από τα οποία εκλέγεται ως πρόεδρος ο κ. Μαγαλιός, που όμως δεν λαμβάνουν.

Η Ρυία Πατσατζή είχε απολυθεί μετά από απόφαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, με τις ψήφους της παράταξης που επικεφαλής είναι ο πρόεδρος του κέντρου Παντελής Μαγαλιός.

Σημειώνεται πως η κ. Πατσατζή μετά την απόλυσή της είχε ζητήσει από το Δικαστήριο την έκδοση της προσωρινής διαταγής επαναπρόσληψης, ωστόσο, ο Δικαστής παρέπεμψε την υπόθεση στην τακτική δικάσιμο, που πλέον έχει οδηγηθεί το θέμα.

Η πλευρά της κ. Πατσατζή επιθυμεί θετική έκβαση στο αυριανό δικαστήριο, προκειμένου να μπορέσει να λάβει το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, που δικαιούνται όλοι οι άνεργοι.

Θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η έκβαση και για το Δικαστήριο για την παράνομη απόλυση της κ. Πατσατζή από το Εργατικό Κέντρο, το οποίο έχει αναβληθεί πολλές φορές…

Αυτό που καταγράφεται πάντως είναι η περίεργη ΣΙΩΠΗ,(σ.σ. και αλήθεια τι εξυπηρετεί και γιατί υπάρχει) από πλευράς φορέων της Τοπικής Κοινωνίας, της ΓΣΕΕ γενικότερα, αλλά και των Γυναικείων Οργανώσεων, τοπικά περιφερειακά και ανά την Ελλάδα, για την παράνομη απόλυση της Ρυΐας Πατσατζή!

Αλήθεια πότε και πως περιμένουν να συμπαρασταθούν στην Συνάδελφο και Γυναίκα(πρόσφατα τιμήσαμε την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας) Ρυΐα Πατσατζή, όταν το ίδιο το ΣΕΠΕ έχει κρίνει πως είναι παράνομη η απόλυση…να φτάσει ένα βήμα πριν το… κενό;

Μοιράσου το άρθρο: