Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ξέσπασε σε επιχείρηση της Κομοτηνής με φιάλες υγραερίου, αρκετοί από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το αν διαθέτουν συστήματα πυροπροστασίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο ιδιοκτήτης επιχείρησης συστημάτων πυροπροστασίας και εξοπλισμού προστασίας για τους εργαζόμενους (και Β Αντιπρόεδρος στο ΕΒΕΡ), Παναγιώτης Αλμπανίδης, ξεκαθάρισε στους ιδιοκτήτες το εξής: Είτε πρόκειται μονάδες εστίασης, είτε για επιχειρήσεις πώλησης υγραερίου, αλλά και οι οικίες, που χρησιμοποιούν φιάλες υγραερίου, είτε για θέρμανση, είτε στην κουζίνα, θα πρέπει πρωτίστως να υπάρχει ο μηχανισμός ανίχνευσης διαρροής αερίου. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να προηγείται η πρόληψη από την καταστολή.
«Αν λειτουργήσει ο μηχανισμός ανίχνευσης διαρροής αερίου, τότε υπάρχει ο χρόνος να δράσουμε , να εντοπίσουμε την διαρροή και να την αποκαταστήσουμε, πριν σημειωθεί η έκρηξη. Διότι αν σημειωθεί η έκρηξη, τότε θα καταστραφεί και δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ούτε το σύστημα πυροπροστασίας. Είναι καλό για την ασφάλειά μας, να ζυγίσουμε καλύτερα τα πράγματα και ως προς το οικονομικό να μην τσιγκουνευτούμε όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής μας, των διπλανών μας και φυσικά της περιουσίας μας», τόνισε ο κ. Αλμπανίδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα καταστήματα της Κομοτηνής, διαθέτουν συστήματα πυροπροστασίας, ωστόσο από το 2014 τα πράγματα έχουν παρουσιάσει μια χαλαρότητα και έγκειται στον καθένα ιδιοκτήτη προσωπικά, να είναι σύννομος με τα μέτρα πυροπροστασίας που προβλέπει ο νομοθέτης.
Επιμένει ωστόσο στις επιχειρήσεις και τα σπίτια που κάνουν χρήση υγραερίου, στην πρόληψη και στο σύστημα ανίχνευσης διαρροής του εκρηκτικού αερίου.

Μοιράσου το άρθρο: