Την έμφαση, αλλά και τη δέσμευση της κυβέρνησης στην υποστήριξη της Κοινωνικής Προσφοράς του Στρατού μετέφερε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη και το Δ’ Σώμα Στρατού το πρωί της Παρασκευής.


Ο κ. Ρήγας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή επισκέφθηκε την έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Στην αίθουσα επιχειρήσεων πολυμελές κλιμάκιο στελεχών πραγματοποίησε μία συνολική παρουσίαση προκειμένου να ενημερώσει τον κυβερνητικό αξιωματούχο.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμπάς του πρόσφερε αναμνηστικό δώρο με τους σχηματισμούς του Δ’ ΣΣ, ενώ δώρα έλαβε και ο ίδιος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Δ’ ΣΣ κλήθηκε να συμπληρώσει και το βιβλίο αφιερώσεων του Σώματος, όπου έγραψε «Με βαθιά εκτίμηση προς το έργο του Δ’ Σώματος Στρατού εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές μου για τη συνέχισή του. Στέκομαι στην ιδιαίτερη συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής της Θράκης».

Προτεραιότητα για την περιοχή η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη

Κατά την αναχώρηση του από το κέντρο επιχειρήσεων του Στρατού στο στρατόπεδο Αποστολίδη του Δ’ Σώμα Στρατού, στις δηλώσεις που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο αναπληρωτής υπουργός ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας ,εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αρτιότητα και ετοιμότητα των επιχειρησιακών σχεδιασμών του Δ’ ΣΣ, ενώ υπογράμμισε τις θετικότατες εντυπώσεις που έλαβε για τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία και μέριμνα του κ. Καμπά.

«Επισκέπτομαι με την ανάληψη των καθηκόντων μου, το Γ΄ Σώμα Στρατού και το Δ΄ Σώμα Στρατού, τα επιχειρησιακά σώματα των ενόπλων μας δυνάμεων . Είναι εξαιρετική η ενημέρωση που μου έχει γίνει και θεωρώ ότι μας τιμά, τιμά τον Αρχηγό του ΓΕΣ και τους δύο αρχηγούς των δύο σωμάτων τον κ. Καμπά και τον κ. Μπίκο, ο τρόπος με τον οποίο υλοποιούν, αυτή τη στιγμή, τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε ο κ. Ρήγας, επισημαίνοντας ότι ενημερώθηκε για την μεγάλη κοινωνική προσφορά την οποία θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντική, «καθώς βοηθάει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή».

Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις και στην περίοδο της κρίσης στήριξαν την προσπάθεια που κάναμε για να βγούμε από το αδιέξοδο της επιτροπείας και των μνημονίων» και πρόσθεσε ότι η προσφορά του στρατού θα συνεχιστεί. Σημείωσε δε ότι «είναι κλειδί η ασφάλεια στην περιοχή, σε μια περιοχή που για μας είναι προτεραιότητα η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη».

Π. Ρήγας: Οι συντάξεις είναι στο πλαίσιο της μάχης που θα δώσουμε
Σχετικά με την οικονομική στήριξη Ενόπλων Δυνάμεων και τις συντάξεις ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας ενημέρωσε ότι «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό και μέσα στο πλαίσιο όλων των ανακοινώσεων νομίζω ότι θα είναι και η υποστήριξη των Ελλήνων Στρατιωτικών. Τα μέτρα όλα αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Εμείς επιστρέφουμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, αυτό που με μεγάλη προσπάθεια στήριξε ο Ελληνικός λαός, επιστρέφουμε πίσω αυτό το οποίο καταφέραμε να έχουμε ως πλεόνασμα και επειδή η ανάπτυξη προχωράει με γοργούς ρυθμούς αυτή τη στιγμή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλύτερη μέρα. Οι συντάξεις είναι μέσα στο πλαίσιο της μάχης που δώσαμε και θεωρούμε πια ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για περικοπές των συντάξεων. Η επόμενη ημέρα είναι τελείως διαφορετική Εμείς προχωράμε και μετά το πέρας της θητείας θα κριθούμε όλοι και όλες».

Στη συνέχεια στο πλαίσιο της γνωριμίας του με τη δυναμική και τις δράσεις του Δ’ ΣΣ και με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας-παράρτημα Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικό), όπου επιθεώρησε τις εργασίες επέκτασης που πραγματοποιούνται με μέριμνα του στρατού. Εκεί έλαβε δώρα και κεράσματα από τη διευθύντρια κ. Τέη και τους χαμογελαστούς μαθητές που επιμελήθηκαν μόνα τους τα δώρα.


Οι κύριοι Ρήγας και Στεφανής επισκέφθηκαν στη συνέχεια πρώτα το Στρατόπεδο Στεφανίδη και επιθεώρησαν τα έργα για το νέο πάρκο στο Στρατόπεδο Στεφανίδη και στη συνέχεια το στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι όπου ο αναπληρωτής υπουργός παρακολούθησε άσκηση βολής από τα Τεθωρακισμένα και στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία στους αξιωματικούς στο ΚΨΜ.

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό του Δ’ Σώματος Στρατού, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας επισήμανε μεταξύ άλλων «είστε η αιχμή του δόρατος για την άμυνα της πατρίδας, καλύπτοντας την ακριτική περιοχή της Θράκης» ενώ για τη Θράκη παρατήρησε ότι «είναι μία περιοχή που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και που έχει σημαντικές δυνατότητες να αναβαθμιστεί σε έναν κόμβο διαμετακομιστικό, εμπορικό και ενεργειακό, με αναφορά και εμβέλεια στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή και στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ν’ αποτελέσει το πεδίο σύνδεσης και μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση, αλλά και μεταφορών από τη Μεσόγειο προς τη Μαύρη θάλασσα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «Από εδώ- σ.σ. τη Θράκη- δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς τα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου. Όσοι επιβουλεύονται τα δίκαια της πατρίδας να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος».

Αμέσως μετά ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας , συμμετείχε στην σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και μετά την σύσκεψη ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ξάνθη ,αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το άρθρο: