Στον αριθμό 267 είναι τα εκλογικά τμήματα στο Νομό Ροδόπης και περιμένουν τους εκλογείς για την ψηφοφορία των Αυτοδιοικητικών, αλλά και των Ευρωεκλογών.

Όλα είναι έτοιμα, έχουν έλθει και οι σχετικές εγκύκλιοι σε ότι αφορά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και αναμένεται και η εγκύκλιος για τις Ευρωεκλογές.
Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για την διενέργεια των Εκλογών και πιστεύουμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Γενικός Δ/ντης Εσωτερικής Λειτουργίας της ΑΜ-Θ, Αριστοτέλης Γκαράνης.
Οι πολίτες ωστόσο, ρωτούν για τους σταυρούς προτίμησης που θα μπορούν να βάλλουν στα ψηφοδέλτια των Εκλογών.
Σύμφωνα με το Ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κομοτηνής:
Περιφερειακές Εκλογές
Σε ότι αφορά τους σταυρούς προτίμησης για τις Περιφερειακές Εκλογές είναι για,
-Ροδόπη μέχρι 3 Σταυρούς και η οποία θα εκλέξει 9 Περιφερειακούς Συμβούλους.
-Δράμα, μέχρι 3 Σταυρούς και η οποία θα εκλέξει 8 Περιφερειακούς Συμβούλους.
-Ξάνθη, μέχρι 3 Σταυρούς και η οποία θα εκλέξει 9 Περιφερειακούς Συμβούλους.
-Έβρος, μέχρι 4 Σταυρούς και ο οποίος θα εκλέξει 13 Περιφερειακούς Συμβούλους.
-Τέλος η Καβάλα, μέχρι 4 Σταυρούς, ενώ στη Θάσο ένας Σταυρός και έτσι εκλέγονται 11(της Καβάλας)+ 1(της Θάσου) 12 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, με το Σύνολο να ανέρχεται στους 51 Περιφερειακούς Συμβούλους.
Δημοτικές Εκλογές
Σε όλους τους Δήμους της Ροδόπης θα μπουν μέχρι και 3 σταυρούς για το κορμό και επιπλέον από έναν έως δύο σταυρούς, αναλόγως την κάθε Δημοτική Ενότητα και τον πληθυσμό στον εκάστοτε Δήμο.
Ευρωεκλογές
Επειδή οι Ευρωεκλογές είναι για όλη την Ελληνική Επικράτεια και η Ελλάδα θεωρείται ως ενιαία εκλογική περιφέρεια, παντού οι Σταυροί προτίμησης είναι μέχρι τέσσερις.

Μοιράσου το άρθρο: