Μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει σε Κομοτηνή και Ξάνθη, Γραφείο για την Καινοτομία, στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ, με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας-ΟΒΙ-.

Ειδικότερα στην Κομοτηνή η δομή θα φιλοξενηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ροδόπης και στην Ξάνθη στις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η υπογραφή του σχετικού μνημονίου Συνεργασίας έγινε σήμερα στην Κομοτηνή, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα-σ.σ. δεν μπόρεσε να παραβρεθεί τελικά ο Στάθης Γιαννακίδης-, στο χώρο «Θράκες» στο Κόσμιο Ροδόπης.
Η δομή θα έχει ως στόχο την στενότερη συνεργασία προς τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την άμεση πληροφόρηση για θέματα προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης της εφευρετικής τους δραστηριότητας με πρακτική βοήθεια κατά την προετοιμασία και την υποβολή των αιτημάτων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, βιομηχανικά σχέδια κ.α.
Από την πλευρά του ο κ.Πιτσιόρλας, υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην παραγωγή και πως η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στην παραγωγή, όχι προϊόντων φθηνού κόστους, αλλά καινοτόμων ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων. Αυτό θα επιτευχθεί με την διασύνδεση της γνώσης, που προκύπτει από την έρευνα, με τους τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας.

Ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπως για το φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την επιδότηση του κόστους εργασίας του12%, την μείωση της γραφειοκρατίας.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για σειρά πρωτοβουλιών, που θα στοχεύουν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της Βιομηχανίας, με έργα υποδομής, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, προγράμματα ΕΣΠΑ.
Στο σχεδιασμό της αναζωογόνησης των ΒΙΠΕ ειδικά της Κομοτηνής, εντάσσονται και οι επιχειρήσεις της ΕΝ ΚΛΩ και της Σέλμαν.
Παράλληλα με τις πρωτοβουλίες αυτές θα υπάρξουν και ενέργειες για την αποκατάσταση των απορυθμισμένων σχέσεων εργασίας, καθώς πρέπει να δοθεί έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό.
Για το 12%, το οποίο έχει να καταβληθεί από το 2010, τόνισε πως επρόκειτο για μια κακή πολιτική επιλογή και παράνομη των τότε κυβερνήσεων, από την οποία προέκυπταν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού. Ωστόσο, χωρίς να δεσμεύεται, υπογράμμισε πως από την κυβέρνηση θα υπάρξουν ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Για τα θέματα αυτά όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ροδόπης, Ιάκωβος Φραντζής, θα υπάρξει μια εκ νέου συνάντηση των προέδρων των Συνδέσμων της ΑΜ-Θ, γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου, όπου θα συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα αυτά.
Καταλήγοντας ο κ. Πιτσιόρλας, έστειλε μήνυμα προς τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, πως οι υπάρχουσες Βιομηχανικές μονάδες, αλλά και οι νέες που θα ιδρυθούν, θα στηρίζονται σε υγιείς βάσεις, που τα χρήματα θα τα τοποθετούν οι επενδυτές και δεν θα είναι κρατικοδίαιτες, βάσει ενός νέου οικονομικού μοντέλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η κοπή πίτας των Συνδέσμων Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ΑΜ-Θ, από τον Υπουργό.

Μοιράσου το άρθρο: