Δεκάδες ψησταριές, χαρούμενες παρέες σε όλους τους δρόμους και στα στενά της Κομοτηνής. Μικροί και μεγάλοι, καρναβαλιστές και μη, απόλαυσαν την χθεσινή ημέρα σύμφωνα με την παράδοση, τσικνίζοντας, πίνοντας, καλοψήνοντας ή μισόψηνοντας, χορεύοντας και πειράζοντας ο ένας τον άλλο.

Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί από τους μερακλήδες που «πετούν την σκούφια τους» πάντοτε για τσίπουρο, καλό μεζέ και άφθονα θρακιώτικα μασάλια. Ακολούθησαν στην συνέχεια οι επαγγελματίες της πόλης, τα σύγχρονα «ισνάφια» της Κομοτηνής. Ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι σε καφέ, σε χώρους εστίασης, σε ταχυφαγεία, αλλά και σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης ακόμη και σε υπηρεσίες.Άφησαν για λίγο στην άκρη τη δουλειά και τις υποχρεώσεις και το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Η Τσικνοπέμπτη άλλωστε απαιτεί κέφι και συμμετοχή, χαρά και ξεγνοιασιά, έστω για λίγες ώρες, και φυσικά άφθονους ψημένους μεζέδες.
Και το βράδυ την σκυτάλη πήρε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής με την προσφορά 5.000 σουβλακίων, ποτού και ζωντανής μουσικής για όλο τον κόσμο. Μια τεράστια υπαίθρια ψησταριά η Κεντρική Πλατεία που φιλοξένησε έως αργά το βράδυ τους μερακλήδες.

Η διασκέδαση δεν σταματά, καθώς συνεχίζονται και σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής . Στην πλατεία Ειρήνης στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή θρακιώτικη Αποκριά με τον σύλλογο Εβριτών ν. Ροδόπης και την Εβρίτικη Ζυγιά και το Σάββατο στις 20:00, σειρά παίρνει η 4η καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής με τον σύλλογο [email protected] Kom. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί με την αποκριάτικη μαθητική παρέλαση για τους μικρούς καρναβαλιστές.
Φώτο: Στιγμιότυπα από το χθεσινό γλέντι ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: