Στις 8 και 30 το πρωί στο 3ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά. Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων οι 3 βουλευτές του Ν.Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν, Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καραγιουσούφ, ο δήμαρχος Κομοτηνής, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, ο αστυνομικός δ/νης Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο δ/ντης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαρίνος Κωνσταντινίδης ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του υπουργού Παιδείας κ Γαβρόβλου καθώς και του περιφερειακού δ/ντη εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Παναγιώτη Κεραμάρη.

Αναφερόμενος στον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο κ Κωνσταντινίδης τόνισε ότι τα παιδια που φοιτούν στα νηπιαγωγεία του νομού είναι 1000 ενώ ο συνολικός αριθμός των παϊδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια είναι 8000 μαθητές.

Σε ότι αφορά τα κενά σε όλο το νομό είναι ελάχιστα, ενώ τα κενά στην ειδική αγωγή είναι 40 εκπαιδευτικοί στην παράλληλη στήριξη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού έκανε λόγο για 60 κενά.

Τέλος από την πλευρά της η σχολική σύμβουλος πρότεινε στους μαθητές της έκτης τάξης να “υιοθετήσουν “τα πρωτάκια.

Μοιράσου το άρθρο: