Εστιάτορες από Ελλάδα και Κύπρο στην Βαλένθια

Array

Την επόμενη εβδομάδα αναχωρούν για την Βαλένθια της Ισπανίας, 30 επαγγελματίες της Εστίασης από Ελλάδα και Κύπρο.

Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους εκπαιδευόμενοι για μια εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του CENTRO SUPERIOR DE HOSTELERÍA.
Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ERASMUS + και του εγκεκριμένου έργου Medflavors (δράση KA2 –Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση )” -Creating gastronomy experiences for the designation of the Mediterranean nutrition value and the development of a tourism thematic network “-
Ο Επικεφαλής Εταίρος της Σύμπραξης είναι το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και ο Κύπριος εταίρος είναι η RegioCop LTD.
Εκτός από την απλή εκμάθηση των μυστικών της Paella και του Horchata και την γευστική δοκιμή των περίφημων ισπανικών κρασιών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επαγγελματίες από την περιοχή για να ανταλλάξουν ιδέες, να εμπνευστούν από την εμπειρία τους και να δημιουργήσουν δίκτυα και συνεργασίες σε τρεις χώρες.
Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαλένθια για να δημιουργήσουν περαιτέρω επαφές με τους τοπικούς επιχειρηματίες στον τομέα της γαστρονομίας.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την εκκίνηση μιας προσπάθειας της Ροδόπης, να κάνει τα πρώτα και απαραίτητα βήματά της στον Γαστρονομικό Τουρισμό.
Μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ, Αντώνης Γραβάνης, υπογράμμισε πως, είναι ώρα και οι Εστιάτορες-και οι Ξενοδόχοι-να εμπιστευθούν τα τοπικά προϊόντα της Ροδόπης και να τα ενσωματώσουν στο μενού τους. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει ένας κύκλος τοπικής οικονομίας, με τους παραγωγούς να εργάζονται και να έχουν έτοιμη μια διέξοδο της διάθεσης του προϊόντος τους, άμεσα.
Για το θέμα της διασφάλισης της συνεχούς κάλυψης με τα προϊόντα, προφανώς συγκεκριμένων προδιαγραφών, μπορεί να επιτευχθεί με την συνεργασία των παραγωγών-Αγροτών και Κτηνοτρόφων-, η οποία αποτελεί πια μονόδρομο, για την επιτυχή λειτουργία και ανάπτυξη ανταγωνιστικών εκμεταλλεύσεων στον Αγροτικό τομέα.
Οι επόμενες δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού, ιστοσελίδας και στις τρεις γλώσσες με συνταγές από Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία, με φόντο τις Μεσογειακές γεύσεις!
Τον ερχόμενο Ιούνιο οι πολίτες της Ροδόπης, θα έχουν την ευκαιρία να μέσω κατάλληλων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να ενημερωθεί για όλες τις αυτές τις δράσεις και ότι παρουσιάστηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος