Καστοριά: Με ελληνική υπογραφή η Ημέρα Βιοποικιλότητας

Το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα (22/5/2017) φέτος είναι ελληνικό και αποτελεί πρόταση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνεται ακόμη ότι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα είναι «Βιοποικιλότητα και Αειφόρος Τουρισμός» και το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καστοριάς, ένα από τα παλιότερα του δικτύου των ΚΠΕ της χώρας μας, συμμετείχε με τη δική του πρόταση στον διεθνή διαγωνισμό για το λογότυπο της φετινής χρονιάς που διοργάνωσε η Γραμματεία του Convention on Biological Diversity (CBD),που αποτελεί οργανισμό του ΟΗΕ.

Το λογότυπο που πρότεινε το ΚΠΕ Καστοριάς επιλέχθηκε από τον διεθνή οργανισμό και αποτελεί πλέον το επίσημο λογότυπο του εορτασμού για τη Βιοποικιλότητα σε όλον τον κόσμο.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς στο λογότυπο που δημιούργησε προσπάθησε να επισημάνει τη στενή σχέση μεταξύ της βιοποικιλότητας και του τουρισμού, τη σημασία των θελκτικών και πλούσιων σε βιοποικιλότητα τοπίων για τον τουρισμό, καθώς και την ανάγκη για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που θα συμβάλλει και στην προστασία της βιοποικιλότητας.

“Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη και ταυτόχρονα πολύ υψηλό βαθμό ενδημικότητας. Η διατήρηση και η προστασία αυτού του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου αποτελεί κορυφαίο καθήκον της Πολιτείας και ειδικότερα του ΥΠΠΕΘ μέσω των εκπαιδευτικών δομών” επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Ο  Υπεύθυνος Λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς Θεόδωρος Μαρδίρης ανέφερε στην ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ «με μεγάλη χαρά την Πέμπτη το απόγευμα που μας πέρασε, μας ειδοποίησαν ότι το logo μας επιλέχθηκε ως πρώτο στο διαγωνισμό αυτό και ήδη έχει αναρτηθεί στις αντίστοιχες σελίδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και θα αποτελέσει το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας  για τη Βιοποικιλότητα για την φετινή χρονιά».

Σημείωσε  ακόμη ότι   Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς  ασχολείται με τα θέματα της βιοποικιλότητας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. «Ήδη από το 2000 έχουμε  εκπαιδευτικά προγράμματα για τη βιοποικιλότητα, αλλά παράλληλα συντονίζουμε   και ένα εθνικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για σχολεία που ασχολούνται  με τα θέματα της βιοποικιλότητας.

Και τυχαίνει αυτή την εβδομάδα στο τέλος αυτής της εβδομάδας, την Παρασκευή, ξεκινάει ένα σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, ένα σεμινάριο το οποίο σχετίζεται με το δίκτυο, το οποίο έχουμε για τη  βιοποικιλότητα και το οποίο έχει ως τίτλο «Βιοποικιλότητα και Αειφόρος Τουρισμός», όπως είναι και το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα. Συνεπώς αυτή η διάκριση ήρθε θα ΄λεγα στην κατάλληλη στιγμή» επεσήμανε ο κ Μαρδίρης.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς έχει κλείσει από   πέρυσι τα 20  χρόνια λειτουργίας του  και  είναι ένα από τα 54 της χώρας.

Δέχεται  περίπου 3500 μαθητές τον χρόνο από όλη την Ελλάδα και εκπαιδεύει περίπου 1000 εκπαιδευτικούς κάθε χρονιά, ενώ πραγματοποιεί   διάφορες δραστηριότητες και ημερίδες  για την τοπική κοινωνία.

Καστοριά: Με ελληνική υπογραφή η Ημέρα Βιοποικιλότητας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος