Δ. Μακεδονία: Καθυστερεί η ενοποίηση Πανεπιστημίου – ΤΕΙ

Καθυστέρηση παρατηρείται στη διαδικασία ενοποίησης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.  Οι πρυτάνεις των δύο ιδρυμάτων ενημέρωσαν το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, για τη διαδικασία αυτή.

Όπως τόνισαν τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης, όσο και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στέργιος Γκανάτσιος, περιμένουν πλέον την τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας στην κοινή πρόταση ενοποίησης που έχουν καταθέσει από τα τέλη Ιουνίου 2018, προκειμένου στη συνέχεια με νομοσχέδιο να ιδρυθεί ο νέος φορέας ανώτατης εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.

Η πρόταση που κατατέθηκε στο Υπουργείο προβλέπει την άμεση λειτουργία 25 τμημάτων, με την προοπτική αυτά να αυξηθούν σε βάθος χρόνου σε 30. Στις τοποθετήσεις τους ο δήμαρχος Κοζάνης, οι επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τόνισαν την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ενιαίου ισχυρού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στη Δυτική Μακεδονία, το οποίο να είναι ανταγωνιστικό, σε σχέση με τα αντίστοιχα ιδρύματα που δημιουργούνται σε γειτονικές περιοχές όπως τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μην τεθεί θέμα βιωσιμότητάς του.

Ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Νίκος Σαριαννίδης τόνισε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν άμεσα, διαφορετικά, όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος τα τμήματα του νέου ανώτατου ιδρύματος να μην προλάβουν να συμπεριληφθούν στο νέο μηχανογραφικό. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκε και ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, ο οποίος τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει κλείσει το θέμα.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος