«Δεν υπάρχει κοινό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας στην Δυτική Μακεδονία και αυτό δεν επιτρέπει διαχρονικά στην περιοχή, να παρέμβει αποτελεσματικά σε όλα τα επίπεδα, για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ)  Δυτικής  Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος.

Με αφορμή την ευρεία σύσκεψη σήμερα στην Κοζάνη για την ανεργία, ο κ. Βοσκόπουλος ανέφερε  ότι «βασικός  στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Περιφερειακή  Ένωση Δήμων είναι και η συγκρότηση μίας ενιαίας φωνής για το πρόβλημα της ανεργίας», η οποία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με 30% καταγεγραμμένη επίσημη ανεργία στην Δυτική Μακεδονία και 70% ανεργία στους νέους της περιοχής.

Ο κ. Βοσκόπουλος  τόνισε επίσης ότι υπάρχουν λύσεις για την μείωση του ποσοστού της ανεργίας, με την κάλυψη των κενών θέσεων στους Δήμους της Περιφέρειας χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός , αλλά και με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων,  καθώς και την έναρξη και στήριξη δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, σε παραγωγικούς- αναπτυξιακούς τομείς

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

 

 

Μοιράσου το άρθρο: