Κοζάνη: Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων στη δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός, την οποία διοργανώνει, από το 2008, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ. Η φετινή δράση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχει ως κεντρικό θέμα τον αέρα και τίτλο «Πνοές ανέμων», ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προβολής των τεσσάρων στοιχείων της φύσης και του δεσμού τους με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει με το θέμα «Η συμβολή του αέρα στην κεραμική».  Σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει  πειραματική κατασκευή και ψήσιμο πήλινων τροχήλατων και χειροποίητων αγγείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Η κατασκευή τροχήλατων αγγείων θα γίνει από τον κεραμοπλάστη Β. Βαρδακτσή. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Αιανής, το Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μεγδάνη, το 8ο και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, σήμερα  Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, θα είναι ελεύθερη.

Γρεβενά: Εργαστήριο συντήρησης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Με τη λειτουργία εργαστηρίου συντήρησης θα συμμετέχει φέτος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Το εργαστήρι  θα λειτουργήσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 24610 25903 (κ. Π. Πλιάτσιου) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: