Χρονίζοντα προβλήματα, κληρονομιά των τελευταίων ετών του Ν. Γρεβενών επιλύθηκαν το 2017 ή πρόκειται να επιλυθούν εντός του 2018 τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών κ. Χρήστος Μπγιάλας κάνοντας έναν απολογισμό του έτους που έφυγε.

Μεταξύ αυτών είναι η παραχώρηση του κτιρίου της Σχολής Αστυφυλάκων από την εταιρεία ακινήτων του δημοσίου για την ολοκλήρωση του, με το ζήτημα να βρίσκεται πλέον στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως όπου εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με ολοκληρωμένες τις μελέτες αναμένεται και η δημοπράτηση του εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Παράλληλα προχωρά η διαδικασία  παραχώρησης των Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλής, οι εργασίες του οποίου είχαν σταματήσει  και στις 9 Ιανουαρίου το θέμα έρχεται στο Δ.Σ του ΟΑΕΔ για την οριστική παραχώρηση και την δημοπράτηση ώστε αυτές να ολοκληρωθούν. Επίσης επιλύθηκαν τα ζητήματα με τις φοιτητικές εστίες για τις οποίες ολοκληρώνεται το γραφειοκρατικό κομμάτι και θα παραδοθούν στο ΤΕΙ, ενώ και θέματα που είχαν προκύψει με τα πρόχειρα ξύλινα καταλύματα των κτηνοτρόφων εξαιτίας των οποίων δεν μπορούσαν να λάβουν άδειες λειτουργίας των μονάδων τους διευθετήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Βουλευτής Γρεβενών στάθηκε ιδιαίτερα και στην παραχώρηση των κτιρίων του ΚΕΓΕ στο Δήμο Γρεβενών ως εκθετήριο τοπικών προϊόντων και στον Δήμο Δεσκάτης για την στέγαση της πυροσβεστικής. Ταυτόχρονα όπως διευκρίνισε ο ίδιος καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο Γρεβενών με αποτέλεσμα αυτό να διανύει την καλύτερη περίοδο από άποψης κάλυψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να έχουν προκηρυχθεί τρεις θέσεις γιατρών για τα ΤΕΠ, ενώ επιλύθηκε και το πρόβλημα με την έλλειψη οδηγών στο Κ.Υ Δεσκάτης, όπου με την προκήρυξη και νέας μόνιμης θέσης θα καλυφθούν όλες οι βάρδιες..

 ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

 

Μοιράσου το άρθρο: