Ο Δήμος Γρεβενών και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, ώστε να μην απενταχθεί το έργο της «Βελτίωσης και επέκτασης του εξωτερικού Δικτύου οικισμών Γρεβενών», μετά την ακυρωτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, ο οποίος επέρριψε για μια ακόμη φορά τις ευθύνες στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμου Γρεβενών και Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Δασταμάνη η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, που είναι βάσει της της προγραμματικής σύμβασης ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου, δημοπράτησε με Διεθνή Διαγωνισμό το Έργο και μάλιστα αναδείχθηκε και ανάδοχος, όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ακύρωσε την απόφαση αυτή, γιατί όπως τόνισε ο Σύνδεσμος Υδρεύσεως Δήμου Γρεβενών και Κοινοτήτων, , που είναι ο κύριος του Έργου «έκανε ανάληψη δαπάνης που δεν ήταν νόμιμη, καθώς δεν υπήρχε εγκεκριμένος προϋπολογισμός».

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Παπαδόπουλος, αφού επισημαίνει υπήρξε ζήτημα για την έγκριση του προϋπολογισμού από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς ο κ. Δασταμάνης εισηγήθηκε όπως τονίζει «να απορριφθεί γιατί δεν κλήθηκαν με πρόσκληση τα μέλη του Συνδέσμου στην συνεδρίαση αλλά έγινε δια περιφοράς και με προφορική πρόσκληση», που όπως αναφέρει ήταν «πράγματι παράτυπο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γρεβενών, επισήμανε στην ΕΡΤ Κοζάνης ότι αυτό που εισηγήθηκε «ήταν η αναβολή της συζήτησης του θέματος για τυπικούς λόγους και όχι η απόρριψη του προϋπολογισμού, ο οποίος εγκρίθηκε λίγες ημέρες μετά».

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμου Γρεβενών και Κοινοτήτων, ότι για «τη σύνταξη των επιπλέον οικονομικών στοιχείων ήταν συμβατική υποχρέωση της ΔΕΥΑΓ ή του Δήμου και τυπικά η αποστολή από τον Σύνδεσμο στην εφαρμογή του Υπουργείου Οικονομικών», ο κ. Δασταμάνης, επισήμανε ότι «ο Δήμος έχει αρμοδιότητα να εγκρίνει τους προϋπολογισμούς που συντάσσει ο Σύνδεσμος», διευκρινίζοντας ότι με απόφασή του είχε αναθέσει για το λόγο αυτό παράλληλα καθήκοντα υπαλλήλου του Δήμου στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμου Γρεβενών και Κοινοτήτων.

Αναφερόμενος για την τύχη του έργου, προϋπολογισμού 7,4 εκατομμυρίων ευρώ, επισήμανε ότι από την πλευρά του Δήμου θα υπάρξει προσφυγή στο Άρθρο 152, ώστε το έργο να μην χαθεί, ενώ τόνισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες σε εύλογο χρόνο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: