Αναστολή της αποχής των μαθητών του 7ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών από τα μαθήματά τους, λόγω της παρουσίας προσφυγόπουλων στον απογευματινό κύκλο,  αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μετά τη έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στη διάρκειας της συνέλευσης ο διευθυντής του σχολείου παρέδωσε την πολυσέλιδη επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, που έδινε απαντήσεις σε ότι αφορά την επιλογή του σχολείου, για τη λειτουργία δύο τμημάτων της Δομής Υποδοχής των προσφύγων, αλλά και τον εμβολισμό των παιδιών, που όπως επισημαίνεται «αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή και φοίτηση τους στο σχολείο».

Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους γονείς δεν καλύφθηκαν από αυτές τις απαντήσεις και έτσι αποφασίστηκε η σύγκληση νέας έκτακτης γενικής συνέλευσης για αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, με προσκεκλημένους το διευθυντή του σχολείου και το διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, ώστε να απαντήσουν στα ερώτημα που θα τους θέσουν.

Στα Γρεβενά λειτουργούν από την περασμένη Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 πέντε από τις έξι Δομές Εκπαίδευσης, όπου πάνε τα 150 από τα 170 παιδιά προσφύγων, που φιλοξενούνται από τον περασμένο Οκτώβριο σε ξενοδοχεία της Ορεινής περιοχής των Γρεβενών.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, λειτουργούν τις απογευματινές ώρες από δύο τμήματα, στο 3ο και 7ο δημοτικό σχολείο της πόλης των  Γρεβενών, όπου έχουν ενταχθεί 80 παιδιά και δυο τμήματα υποστήριξης για την εκπαίδευση 30 προσφυγόπουλων, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και ένα τμήμα με 20 παιδιά στο δημοτικό σχολείο Κρανιάς.

Τμήμα Υποδοχής Εκπαίδευσης, λειτουργεί από την περασμένη Τρίτη στο Επαγγελματικό Λύκειο Γρεβενών, όπου πάνε στην πρωινή ζώνη 40 προσφυγόπουλα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: