Γρεβενά: Προσπάθεια πιστοποίησης για το «ρεβίθι»

Στη τελική ευθεία μπαίνει η προσπάθεια αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του παραγόμενου τοπικού ρεβιθιού και γενικότερα στήριξης της τοπικής παραγωγής, τόσο προς όφελος των παραγωγών, όσο και των εμπόρων και τυποποιητών της περιοχής ύστερα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και παραγωγικούς φορείς των Γρεβενών.

Τη Τετάρτη παρουσιάστηκε σε κοινή σύσκεψη υπηρεσιακών στελεχών της ΔΑΟΚ και του αγροτικού συνεταιρισμού Γρεβενών,  από την εταιρία πιστοποίησης, ο φάκελος και η μελέτη που θα κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ενώ στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τις Ελληνικές αρχές θα προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση. Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία κατοχύρωσης της επωνυμίας και της πιστοποίησης του ρεβιθιού, η οποία πρόκειται να προσδώσει την ανάλογη υπεραξία στο προϊόν, με τη προϋπόθεση ανάληψης, στη συνέχεια, συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, τόσο από τους παραγωγούς της περιοχής, όσο και από τα συσκευαστήρια. Διευκρινίσθηκαν για ακόμα μια φορά οι τελικές λεπτομέρειες και τα σημεία που χρήζουν προσοχής για τη προστασία του προϊόντος.

Η τελική μορφή του φακέλου, όπως προέκυψε από τη μελέτη που εκπονήθηκε, θα παρουσιαστεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, σε ανοιχτή διαδικασία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος