Πολύωρη μάχη με τη φωτιά στη σοφίτα μικρής διώροφης πολυκατοικίας στην πόλη των Γρεβενών, έδωσαν το πρωί του Σαββάτου (23/3/2019) οι πυροσβέστες, προκειμένου αυτή να μην επεκταθεί, τόσο στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, όσο και σε παρακείμενη πολυκατοικία.

Χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες, ώστε να περιοριστεί πλήρως η φωτιά, στη σοφίτα και τη στέγη της πολυκατοικίας, οι οποίες και καταστράφηκαν, ενώ νωρίτερα απεγκλωβίστηκε 78χρονη, που διέμενε στον 2ο όροφο.

Η φωτιά εντοπίστηκε από τους ενοίκους γύρω στις 9:35 το πρωί στη σοφίτα της πολυκατοικίας, όπου βρισκόταν εύφλεκτα υλικά, όπως επίσης δύο δεξαμενές πετρελαίου, οι οποίες στη συνέχεια ανεφλέγησαν, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο της Πυρόσβεσης, η οποία έσπευσε στο σημείο με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 15 άνδρες.

Χρειάστηκε μάλιστα να επιστρατευτεί και το γερανοφόρο όχημα του δήμου, καθώς το κλιμακοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής βρισκόταν σε ακινησία λόγω βλάβης.

Ανακρίσεις για τα ακριβή αίτια, της πρόκλησης της πυρκαγιάς, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: