Με  μουσικοθεατρική παράσταση και καλεσμένους τους ηθοποιούς Γιάννη Μπέζο και Τάνια Τρύπη, ανοίγει  η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης, την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.

Η αυλή των Ασμάτων και των θεαμάτων για 23η χρονιά ανοίγει για το κοινό με πλήθος εκδηλώσεων, για να φιλοξενήσει «στην κερασιά από κάτω»,  σημαντικά ονόματα της  μουσικής σκηνής, κινηματογραφικές σπάνιες παραγωγές και θέατρο για παιδιά,  καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι εκδηλώσεις που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού,  αναγνωρίζοντας το έργο του Συλλόγου, θα  πραγματοποιούνται τις Δευτέρες στο αρχοντικό του Γεωργίου Τιάλιου που αποτελεί και το στέκι του Φιλοπρόοδου, στην πόλη της Κοζάνης.  Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων παρουσίασε ο Πρόεδρος Τάσος Γλούμπος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου καλώντας και αυτό το καλοκαίρι τον κόσμο στην όμορφη αυλή που θυμίζει την παλιά Κοζάνη, να μοιραστούν τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει  και φέτος. Την ερχόμενη Δευτέρα η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στα τραγούδια που έχουν γραφεί από το 1930 μέχρι σήμερα για το θέατρο. Θα ακολουθήσουν την Δευτέρα  9 Ιουλίου οι αδελφές  Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, τραγούδια από όλο τον κόσμο.  Την αμέσως επόμενη βδομάδα 16 Ιουλίου θα εμφανιστεί ο Μανώλης Λιδάκης. Οι καλοκαιρινές συναυλίες θα ολοκληρωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου με την βραδιά νεολαίας , ενώ ενδιάμεσα θα γίνουν ακόμα δυο, οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Για τους σινεφίλ θα προβληθούν πέντε ενδιαφέρουσες ταινίες, τις οποίες ανακοίνωσε ο Νίκος Κουρού, με το θερινό σινεμά   να ξεκινά με την αισθηματική κομεντί του 1967 «Δύο για το Δρόμο» , θα ακολουθήσει  ο «Τυχοδιώκτης των Δύο Ηπείρων» του 1965, η μικρού μήκους  ταινία «Επαρχία» του Βασίλη Οικονόμου παραγωγή  2017, το «Παιδί με τα Πράσινα Μαλλιά» του 1948, και τελευταία θα προβληθεί η κωμωδία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Ποιος σκότωσε το Χάρι» του 1955.

Από την πλευρά της, η Μελίτα Ασημοπούλου, αφού αναφέρθηκες στις δράσεις του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης,  παρουσίασε τις παραστάσεις που θα δοθούν για τα παιδιά. Η παράσταση Καραγκιόζη με τον Γιάννη Νταγιάκο, θα παρουσιαστεί  στις 27 Ιουνίου,  ενώ στις  5 Σεπτεμβρίου ο  κουκλοθίασος «Ρεντίκολο», θα παρουσιάσει το έργο «Ο Ρομπέν των Δασών» με γιγαντοκούκλες .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιράσου το άρθρο: