Υπηρεσίες  internet  θα παρέχονται από αύριο Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Βελβεντού ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το δημιουργικό έργο που επιτελούν η εμψυχώτρια και τα παιδιά στον τόπο τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερβίων Βελβεντού Φώτη Ζυγούρη,ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης,  η Παιδική Βιβλιοθήκη Βελβεντού, που βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα της κοινωφελούς, θα ενισχυθεί και θα βοηθηθεί ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο που παράγει. Μάλιστα ολοκληρώνεται η μελέτη για να εγκατασταθεί σύστημα ψύξης θέρμανσης καθώς επίσης  θα γίνουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ θα ξεκινήσουν εργασίες και στον  επάνω όροφο. Ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τον κ. Ζυγούρη ανέρχεται στις 50 χιλιάδες ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιβλιοθήκη Βελβεντού λειτουργεί εδώ και 38 χρόνια ως πυρήνας πολιτισμού γνώσης και δημιουργίας, αποτελεί τόπο συνάντησης μικρών και μεγαλύτερων μαθητών που αγαπούν το βιβλίο, την ανάγνωση ενώ  μέσα από δράσεις αναπτύσσουν δεξιότητες και  συμμετέχουν σε προγράμματα, όλη την διάρκεια του χρόνου με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας Βάγιας Σταμάτη.

 Τα παιδιά, δημιουργούν ανάμεσα σε βιβλία, παιχνίδια, μουσικές ζωγραφιές, κινηματογράφο, θέατρο, έχουν το δικό τους, ενώ έχουν φτιάξει και την δική τους ταινία αφιερωμένη στο περιβάλλον.

Η παιδική βιβλιοθήκη Βελβεντού  ήταν μεταξύ των 22 παιδικών  βιβλιοθηκών που δημιουργήθηκαν από την γαλλίδα Ανέτ Σουμπερτζέ,  σε αγροτικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες  πέρασαν μετά τον θάνατό της το 1993, στο ελληνικό δημόσιο και στον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών. Σήμερα στηρίζεται από τους κατοίκους του Βελβεντού και τους ομογενείς της Αμερικής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιράσου το άρθρο: