Διήμερο ενημέρωσης για την πολιτιστική κληρονομιά με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Το έργο και τις δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Κοζάνης,  παρουσίασε η προϊσταμένη Αρετή Χονδρογιάννη στο διήμερο ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα 6 και 7 Ιουλίου 2017, με πρωτοβουλία, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως τόνισε μιλώντας στη ΕΡΤ Κοζάνης  η κ. Χονδρογιάννη παρουσιάστηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου και σε υπηρεσιακά στελέχη, το ανασκαφικό και αναστηλωτικό έργο, η λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις  που πραγματοποιούνται καθ όλη την διάρκεια του έτους.

Όπως υπογράμμισε η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν στην Υπουργό, την κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια, ώστε να γίνει γνωστό το συνολικό έργο, εν όψει και των αλλαγών και των τροποποιήσεων που αναμένονται. Παράλληλα ενημερώθηκε η κ. Κονιόρδου για και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με την υποστελέχωση των υπηρεσιών, την προστασία των αρχαιοτήτων, τις ανασκαφές σε χώρους των εργοταξίων του ΤΑΠ αλλά και της ΔΕΗ.

Η κα Χονδρογιάννη παρουσίασε σε τρεις θεματικές με την χρήση PowerPoint, το συνολικό έργο, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν  όλες οι ανασκαφές, οι προϊστορικές και κλασικές αρχαιότητες της περιοχής, τα βυζαντινά μνημεία, τα έργα που ολοκληρώθηκαν μέσω ΕΣΠΑ καθώς και πλήθος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έλαβαν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής με την συμμετοχή πολλών σχολείων από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και εκδηλώσεις που συνέδεσαν την υπηρεσία με την τοπική κοινωνία και κυρίως με τους νέους.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου,διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διευθέτηση των ανοιχτών ζητημάτων.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

 

Μοιράσου το άρθρο: