«Κακόβουλα και καταστροφικά» χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα για τις καταργήσεις 4.500 θέσεων στάθμευσης, στο ευρύτερο κέντρο της πόλης της Κοζάνης, με την εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, του δήμου Κοζάνης, Κώστας Δεσποτίδης.

Όπως ανέφερε το Σχέδιο δεν αφορά μόνο την κατάργηση θέσεων στάθμευσης, που όπως τόνισε θα είναι «λιγότερες από τις μισές», που προαναφέρονται στην τελευταία ανακοίνωση πολιτών, αλλά περιλαμβάνει και μια πολυποίκιλη σειρά δράσεων, που θα δημιουργήσει «συνθήκες ισορροπίας» στο Κέντρο της πόλης.

Μάλιστα μίλησε για «εμμονή και εμπάθεια» όσων διακινούν αυτές τις απόψεις αυτές, ενώ τόνισε ότι «ο Δήμος δεν παραπλανά τους πολίτες», καθώς εδώ και ενάμιση χρόνο έχει ξεκινήσει τη διαβούλευση, τόσο με τους φορείς όσο και με τους πολίτες της Κοζάνης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Σε ότι αφορά τις καταργήσεις θέσεων στάθμευσης, που θα υπάρξουν στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, του δήμου Κοζάνης, Κώστας Δεσποτίδης, τόνισε ότι αυτές θα υποκατασταθούν από κλειστούς ιδιωτικούς χώρους που υπάρχουν, όπου η πληρότητα είναι σχετικά μικρή, όσο και από νέους χώρους που θα γίνουν.

«Θα ισχύσει», είπε χαρακτηριστικά «η απόσταση των 300 μέτρων το πολύ» από την κατοικία των μονίμων κατοίκων του Κέντρου, καθώς παράλληλα θα υπάρξουν και παρόδιοι χώροι στάθμευσης.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης κάλεσαν τους πολίτες της πόλης της Κοζάνης να προσέλθουν στην αυριανή (Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018) διαβούλευση επί του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο Κοζάνης, ώστε να ενημερωθούν επακριβώς για τη μελέτη του Μετσόβειου Πανεπιστημίου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και εφαρμογής, ώστε να θέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Μοιράσου το άρθρο: