Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα και στην πόλη της Κοζάνης η διπλή επέτειος της 25ης Μαρτίου, ενώ μήνυμα ενότητας έστειλαν, τόσο η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου όσο και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στις δηλώσεις της η κ. Χατζηγεωργίου, αφού τόνισε ότι σήμερα «τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά», επισήμανε ότι αυτό γίνεται «υψώνοντας ένα τείχος απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό». Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού επισήμανε ότι «συμμερίζεται την ευαισθησία των πολιτών της Μακεδονίας» πρόσθεσε ότι οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν «υποδηλώνουν μία πολιτική αντιπαράθεση», ενώ τόνισε ότι πλέον η «Μακεδονία μπαίνει στο επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανοίγοντας τις δυνατότητες της οικονομικής ανάπτυξης».

Το πρωί, η υφυπουργός παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και στη συνέχεια στην επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων και Μαρτύρων.

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων στην οδό Παύλου Μελά, μαζί με τις τοπικές αρχές, την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, αναπήρων και τραυματιών πολέμου, αγωνιστών εθνικής αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Προσκόπων, στρατιωτικών τμημάτων και των τμημάτων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δημητριάδης και Γιάννης Θεοφύλακτος και ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης και ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: