Για κατάργηση 4.500 θέσεων στάθμευσης, στο ευρύτερο κέντρο της πόλης της Κοζάνης κάνουν λόγο, πολίτες με επιστολή που απέστειλαν προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. Όπως επισημαίνουν οι θέσεις αυτές αναμένεται να καταργηθούν με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας από όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου μάλιστα όπως αναφέρουν θα υπάρξει και απαγόρευση διέλευσης αυτοκινήτων.

«Με την πεζοδρόμηση της Π. Μελά και της οδού Τριανταφυλλίδη, που σχεδιάζει ο Δήμος Κοζάνης με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, θα εξοντώσει πλήρως, θα διαλύσει και θα ερημώσει την πόλη, την αγορά της, την οικονομία της και την ζωή της», λένε χαρακτηριστικά στην επιστολή τους πολίτες της Κοζάνης και τονίζουν ότι στην παρουσίαση του Σχεδίου, που έκανε ο Δήμος στις 28 Νοεμβρίου 2017, είχε αποκρύψει όλες τις καταργήσεις θέσεων στάθμευσης σε πάρα πολλούς δρόμου, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ανέρχονται από  4.049 ως 5.001 θέσεις, αναλόγως του σεναρίου, που θα ισχύσει.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι ο Δήμος ορίζει διάρκεια διαβούλευσης μόνο 13 ημέρες, «την ελάχιστη», όπως αναφέρουν για «τόσο σοβαρά θέματα που λίγοι έχουν πληροφορηθεί».

Σύμφωνα με τους πολίτες της Κοζάνης, «κανονικά τώρα αρχίζει η Διαβούλευση» για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας «γιατί τώρα δόθηκαν νέες προτάσεις». Μάλιστα τονίζουν ότι αυτή «πρέπει να διαρκέσει οκτώ μήνες ή ένα χρόνο για να ενημερωθούν όλοι», ενώ προσθέτουν ότι «δεν μπορεί ο Δήμος γρήγορα- γρήγορα να το κουκουλώσει και να το ψηφίσει».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Μοιράσου το άρθρο: