Πρεμιέρα θα κάνει αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, η θεατρική παράσταση «Στίγματα» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, σε σκηνοθεσία της Σοφία Αντωνίου, παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για τον Κρόκο. Οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά στις 9.15 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης έως και την ερχόμενη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν πολίτες της Κοζάνης, απόφοιτοι των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, μέλη της θεατρικής ομάδας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Η Πόλη στη σκηνή», με τα κείμενα του έργου να φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Ντάσκα και της Θάλειας Γρίβα. Επί σκηνής θα παρουσιαστούν η ιστορία του κρόκου αλλά και ζωντανές αφηγήσεις  που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη διαδικασία διαλογής του κρόκου, αλλά και ιστορίες των ανθρώπων, που συνέδεσαν τη ζωή τους με το μικρό και ευαίσθητο λουλούδι του κρόκου, το γνωστό ως κόκκινο χρυσάφι.

Ανοιχτό κάλεσμα στο θεατρόφιλο κοινό απεύθυναν οι συντελεστές της παράστασης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά της παράστασης, όπου εργάτες, έμποροι, μεσάζοντες, γυναίκες και άντρες, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, θα παρουσιάσουν επί σκηνής ιστορίες προσωπικές, ιστορίες ερωτικές, ιστορίες αίματος, επιβίωσης, εξουσίας, με τον κρόκο να πρωταγωνιστεί. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στην καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου και στην δυνατότητα που τους έδωσε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, να αποτελούν μέλη της θεατρικής ομάδας  «Η Πόλη στη σκηνή», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Ικετερία»παρουσιάζοντας τα «Στίγματα»  όπου  οι μνήμες και τα βιώματα τους είναι παραπλήσια ή και ταυτόσημα με τους χαρακτήρες του έργου, όπως ανέφεραν.

Συντελεστές της παράστασης

«Στίγματα» των Δημήτρη Ντάσκα και Θάλειας Γρίβα

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου

Σκηνοθεσία: Σοφία Αντωνίου

Επιμέλεια κίνησης: Μέλπω Βασιλικού

Μουσική: Νίκος Βαλταδώρος, Δημήτρης Ζαχαράκης

Σκηνικά-φωτισμοί: Richard Antony

Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος

Παίζουν τα μέλη της ομάδας «Η πόλη στη σκηνή» : Αλεξία Αντωνιάδου, Κωνσταντίνα Βαϊνά, Μάνθος Βαϊσίδης, Ντόνα Βασιλοπούλου, Πελαγία Γιαλλουράκη, Φωτεινή Γούλκα, Φώφη Ζαγορίτου, Σόνια Κούτσιανου, Βάια Λαμπροπούλου, Φωτεινή Πατσιούρα, Χάρης Σισμανίδης, Λόλα Τσίτσαρη

Γενική είσοδος: 5€ Κανονικό – 3€ Μειωμένο (Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2461024062

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιράσου το άρθρο: