Πτολεμαΐδα: Επίζηλες διακρίσεις για οικοτεχνία τυροκομικών

Επιδόρπια με βάση το μέλι και τα τυροκομικά θα παρασκευάσει μία μικρή μονάδα οικοτεχνίας τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ασβεστόπετρα, η οποία λειτουργεί  μόλις επτά μήνες και κατάφερε στην πρόσφατη έκθεση Αγροτεχνίας Θεσσαλονίκης να κερδίσει την πρωτιά γευσιγνωσίας και να δεχτεί πρόταση για τη συμμετοχή της σε  Ευρωπαϊκή Έκθεση στο Παρίσι, τον Μάιο του 2019. Τα παραπάνω ανέφερε  ο Δημήτρης Απαζίδης, στη διάρκεια της 1ης Γιορτής Μελιού και προϊόντων  κυψέλης που διοργάνωσε χθες Κυριακή στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Π Ε Κοζάνης, ο οποίος, απλά, τοποθέτησε τα προϊόντα του δίπλα σε εκείνα γνωστών, μεγάλων εταιρειών, και κατέκτησε τις δύο εξαιρετικές διακρίσεις. Η προσέλευση του κόσμου στην  Έκθεση ήταν εντυπωσιακή με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμίλιο Μεντεσίδη να δηλώνει ότι καθιερώνεται ως θεσμός στην Πτολεμαΐδα, ενώ, οι  στόχοι που θέτει, είναι, η δημιουργία  τυποποιητηρίου ώστε το μέλι που παράγεται στην Π Ε Κοζάνης να μπεί στα ράφια των καταστημάτων και παράλληλα να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των εξαγωγών.

Πτολεμαΐδα: Επίζηλες διακρίσεις για οικοτεχνία τυροκομικών

Τέλος η διαιτολόγος – διατροφολόγος Ελένη Γεωργιάδου, ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, το κοινό για τις θρεπτικές ιδιότητες που έχει το μέλι και τα παράγωγα της κυψέλης

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος