Πτολεμαΐδα: Η Μεσογειακή διατροφή δρα προληπτικά στον καρκίνο

 Η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί παράγοντα πρόληψης ενάντια στα χρόνια νοσήματα, στον καρκίνο και στα αυτοάνοσα, γι αυτό και θα πρέπει φρούτα και λαχανικά να καταναλώνονται καθημερινά, ενώ, ο κρόκος Κοζάνης, τα ροδάκινα Βελβεντού και τα κεράσια της Εορδαίας, εμπεριέχουν υψηλής ποιότητας θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα για τον οργανισμό μας.

Πτολεμαΐδα: Η Μεσογειακή διατροφή δρα προληπτικά στον καρκίνο

Τα παραπάνω επεσήμαναν οι εισηγητές της ημερίδας « Προιόντα Κοζάνης – Ασπίδα κατά του Καρκίνου»  που πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, και διοργάνωσε η διαδικτυακή ομάδα win cancer σε συνεργασία με το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρακασίδη και την ΕΠΤΑΚ.

Πτολεμαΐδα: Η Μεσογειακή διατροφή δρα προληπτικά στον καρκίνο

Οι επιστήμονες – εισηγητές, παρατήρησαν, ότι καταγράφεται επιστροφή στην παραδοσιακή διατροφή, σύστησαν ορθή διαχείριση στη χρήση των γεωργικών φαρμάκων, επέστησαν την προσοχή όλων στα υπολείμματα διατροφής που φθάνουν στο πιάτο μας, και διαβεβαίωσαν  πώς στην Ελλάδα, συγκριτικά με την Ευρώπη, τρώμε  ακόμη υγιεινά

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος