Η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί παράγοντα πρόληψης ενάντια στα χρόνια νοσήματα, στον καρκίνο και στα αυτοάνοσα, γι αυτό και θα πρέπει φρούτα και λαχανικά να καταναλώνονται καθημερινά, ενώ, ο κρόκος Κοζάνης, τα ροδάκινα Βελβεντού και τα κεράσια της Εορδαίας, εμπεριέχουν υψηλής ποιότητας θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα για τον οργανισμό μας.
Τα παραπάνω επεσήμαναν οι εισηγητές της ημερίδας « Προιόντα Κοζάνης – Ασπίδα κατά του Καρκίνου» που πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, και διοργάνωσε η διαδικτυακή ομάδα win cancer σε συνεργασία με το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρακασίδη και την ΕΠΤΑΚ.
Οι επιστήμονες – εισηγητές, παρατήρησαν, ότι καταγράφεται επιστροφή στην παραδοσιακή διατροφή, σύστησαν ορθή διαχείριση στη χρήση των γεωργικών φαρμάκων, επέστησαν την προσοχή όλων στα υπολείμματα διατροφής που φθάνουν στο πιάτο μας, και διαβεβαίωσαν πώς στην Ελλάδα, συγκριτικά με την Ευρώπη, τρώμε ακόμη υγιεινά
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος