Στην τύχη αποδίδουν στην Ελασσόνα και ειδικότερα στο Σπαρμό Ολύμπου ότι δεν θρηνήσαμε θύματα κατά τη διάρκεια που έσπασε το φράγμα της περιοχής και παρέσυραν στο διάβα τους τα ορμητικά νερά βράχους, κατέστρεψαν το οδόστρωμα και τις καλλιέργειες.

Sparmos Fragma
Αναφερόμενος σε αυτό που συνέβη χθες το μεσημέρι στο Σπαρμό και μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου επεσήμανε ότι «στη μία το μεσημέρι έσπασε το φράγμα στο Σπαρμό, το νερό ήταν υπερβολικό, για κάποια στιγμή η στάθμη είχε ανέβει πολύ ψηλά και παρέσυρε βράχους, κόπηκε η κυκλοφορία, έκανε ζημιές στα γύρω αγροκτήματα και από ευτύχημα δεν θρηνήσαμε θύματα. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σύντομα, ήρθαν τα μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου αλλά και ιδιωτών, δεν είχαμε τραυματισμούς εκτός από υλικές ζημιές στα γύρω χωράφια».
Φραγμα Σπαρμου
«Οι ζημίες θα καταγραφούν από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και την αποκατάσταση του οδοστρώματος έχει ήδη αναλάβει η περιφέρεια», σημείωσε ο κ. Ευαγγέλου που εξηγεί ότι «οι κλουνοί υπερχείλισης άνοιξαν λίγες ώρες πριν την ζημιά, αν είχαν ανοίξει το προηγούμενο βράδυ θα είχαν αποφευχθεί οι ζημιές.
Sparmos Fragma 1
Το φράγμα εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής, δεν χρειάζεται να ξανασχεδιαστεί από την αρχή, θα γίνει μόνο αποκατάσταση του φράγματος, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα από τους κατοίκους, να ανοίγουν τους κλουνούς της υπερχείλισης».

Μοιράσου το άρθρο: